Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Η Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λευκάδας για το οικόπεδο στα Βαρδάνια

Τελικά το οικόπεδο στα Βαρδάνια είναι δημοτικό ή δημόσιο? Μόνο αυτό φαίνεται ν’ απασχολεί τις δυο μεγαλύτερες (καλά να πάθουμε) παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί αν είναι δημόσιο τότε μπορεί να περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και να ξεπουληθεί προκειμένου το όποιο αντίτιμο να πάει στη μαύρη τρύπα του χρέους που δημιούργησαν τα κόμματα που στηρίζουν τις ίδιες παρατάξεις.

Το γεγονός ότι είτε δημοτική είτε δημόσια είναι η γη ανήκει σε όλους μας δε φαίνεται να τους απασχολεί καθόλου. Θέλουν να δείξουν το ενδιαφέρον τους με κάποιο τρόπο, αλλά γεννημένοι υπηρέτες της ολιγαρχίας καθώς είναι δεν τολμούν να μιλήσουν για τίποτα περισσότερο από τίτλους κτήσης, ενστάσεις στο κτηματολόγιο κλπ. Που να τολμήσουν να πουν λέξη εναντίον των αποκρατικοποιήσεων, ακόμα κι αν αυτές απειλούν πλέον το υποτιθέμενο σπίτι τους.

Δυστυχώς οι Λευκαδίτες (κι οι Κερκυραίοι με την έκταση στην Κασσιόπη κι οι Βονιτσάνοι με το νησάκι την Κουκουμίτσα  και σε λίγο όλη η Ελλάδα) μάθαμε με το χειρότερο τρόπο ότι ο κοσμάκης πάνω στις Σκουριές δεν τρελάθηκε ξαφνικά ένα πρωί και τα ‘βαλε με θεούς και δαίμονες, αλλά πολεμάει μ’ όποιον τρόπο μπορεί όταν βλέπει να του αρπάζουν τη γη που ζει κι αναπνέει.

Ποιος διεστραμμένος άραγε πιστεύει ότι θα έρθει η ανάπτυξη για το λαό (ή μήπως αυτό που εννοούν ανάπτυξη δεν είναι για το λαό?) φυτεύοντας κτίρια φαστ-τρακ χωρίς έλεγχο όχι δίπλα αλλά μέσα σε χαρακτηρισμένο βιότοπο?  Μήπως θέλουν να συνδυάσουν καμιά ξενοδοχειακή μονάδα με κυνήγι φλαμίνγκος? Αλλά στη Ελλάδα του Αντώνη, του Βαγγέλη και του Φώτη του υπεύθυνου όλα γίνονται, αρκεί να παίρνουν απ’ τους φτωχούς και να δίνουν στους πλούσιους φίλους τους.

Γι άλλη μια φορά φαίνεται ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε κανέναν παρά μόνο τους εαυτούς μας. Αρκετά με τους αντιπροσώπους μας. Αποδεικνύονται πάντα ‘λίγοι’. Αν πραγματικά θέλουμε η έκταση στα Βαρδάνια να παραμείνει δική μας πρέπει οι ίδιοι να παλέψουμε. Η κυβέρνηση έχει τέτοια λύσσα για οτιδήποτε ανήκει στο λαό (είτε αυτό είναι εργατικό δικαίωμα είτε υλικό αγαθό) που αν το οικόπεδο αποδειχθεί δημοτικό μπορεί να παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ ολόκληρο το Δήμο (βέβαια αν παραχωρήσει μαζί και τη δημοτική αρχή ίσως αξίζει να το συζητήσουμε).

Ούτε την ΕΥΔΑΠ μας φέρανε, ούτε τα δημοτικά τέλη αυξήσανε, ούτε το ΤΕΙ καταργήσανε. Κι αυτό γιατί οι Λευκαδίτες ξεσηκωθήκαμε σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις. Αν νομίζουν ότι μ’ ένα χουντικό φιρμάνι, όπως συνηθίζουν, θ’ αρπάξουν από το λαό τη γη του τότε να ξέρουν ότι θα τρέχουν να κρυφτούν στις Σκουριές.

 

Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γ. Κοντογιώργης – Το πολιτικό σύστημα επιβεβαιώνει τον εαυτό του μπροστά στις κάλπες

Παρέμβαση του  Λευκαδίτη( Νυδριώτη) Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη, στις 27.8.2015, στην εκπομπή […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights