Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Ιανουαρίου 2022

Αποφασισμένος ο Αλέξης Τσίπρας για ενιαίο κόμμα

Θα ζητήσει την αυτοδιάλυση του Συνασπισμού-

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στον ΣΥΡΙΖΑ… Την πρώτη κίνηση για την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας μέσα σε ένα περιβάλλον που μάλλον μυρίζει μπαρούτι.

Ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θα ζητήσει από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος του  την αυτοδιάλυση του Συνασπισμού που αποτελεί τον βασικό κορμό στην συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι το 95% των ανθρώπων που αποτελούν  σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στον Συνασπισμό.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να προκαλέσει και την πρώτη σύγκρουση ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος εμφανίζεται να διαφωνεί αφού στο αριστερό ρεύμα θεωρούν ότι αυτή η  κίνηση  έχει ως στόχο  να στριμώξει όλες τις άλλες συνιστώσες.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πάντως αποφασισμένος  να προχωράει σήμερα στην κατάθεση της πρότασης για   αυτοδιάλυση του Συνασπισμού – εκτός απροόπτου-  με την  οποία θα ανοίξουν οι  διαδικασίες για την δημιουργία του νέου κόμματος.

Διαδικαστικά θα προχωρήσουν τα πράγματα  στις αρχές Ιουνίου όπου το Διαρκές Συνέδριο  θα λάβει  την πολιτική απόφαση, ενώ αναμένεται να συναινέσει και στην  μεταβίβαση στον ΣΥΡΙΖΑ όλων των περιουσιακών στοιχείων του ΣΥΝ: δηλαδή του κτηρίου στην Κουμουνδούρου, των μετοχών στην εφημερίδα «Αυγή» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες στην σημερινή συνεδρίαση τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος  Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Αλέκος Καλύβης, Κώστας Ήσυχος, Σόφη Παπαδόγιαννη αναμένεται να αντιδράσουν στην αυτοδιάλυση του ΣΥΝ και θα αντιπροτείνουν να υπάρξει αντίστοιχη απόφαση μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στις 10-14 Ιουλίου.

Με την πρόταση αυτή παραπέμπουν ουσιαστικά στο μέλλον την όλη διαδικασία για ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζονται αρνητικοί και ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να περάσει.

ΠΗΓΗ: Παναγιώτης Βασιλάκης στη newpost.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *