Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Zεύξη δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλισης

Υπέρ της ζεύξης δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλισης με τα επαγγελματικά ταμεία τάχθηκε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η KPMG με θέμα «Διασφαλίζοντας τις συντάξεις στην Ελλάδα».

«Υπάρχει δρόμος για να κάνουμε τολμηρά και ικανοποιητικά βήματα στην αναπροσαρμογή του καθολικού δημόσιου αναδιανεμητικού συστήματος», είπε, και πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη να εξετασθούν οι προσαρμογές οι οποίες χρειάζονται.

Υποστήριξε ότι έχουν γίνει ήδη σημαντικές αλλαγές στα ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ παρότρυνε την ελληνική ασφαλιστική αγορά να μην κατατρύχεται από δογματισμούς και ιδεοληψίες και να είναι θετική και ευέλικτη στον παραγωγικό διάλογο.

Ο διοικητής του ΙΚΑ προανήγγειλε αλλαγές στο νόμο 3029/2002 εντός του 2011 ή στις αρχές του 2012, ώστε να γίνει η αντιστοίχησή του με τον υπάρχοντα ασφαλιστικό νόμο. Πρότεινε τη μείωση του ορίου των εκατό ατόμων για τη σύσταση επαγγελματικού Ταμείου καθώς επίσης να δοθούν ίδιες δυνατότητες και όροι στην ιδιωτική ασφαλιστική αγορά. Ζήτησε ακόμη να ξεκαθαρίσει το φορολογικό τοπίο να διευκρινιστεί ο ορισμός της Επαγγελματικής Ασφάλισης καθώς και το ποιοι φορείς μπορούν να την ασκήσουν.

Ο κ. Σπυρόπουλος υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό σύστημα για να επιβιώσει έχει ανάγκη τα Επαγγελματικά Ταμεία, τόνισε την ανάγκη ευρύτερης συναίνεσης και πρότεινε την οικοδόμηση ενός συστήματος επικοινωνίας και προβολής των ιδεών αυτών για την προσαρμογή του νόμου 3029, μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους τους εργοδότες και τους εργαζόμενους, ώστε να αποσαφηνιστούν όσα θέματα υπάρχουν και να εξαλειφθεί η παραπληροφόρηση. Στα πλαίσια αυτά υποστήριξε τη δημιουργία επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν οι εργοδοτικοί φορείς το Υπουργείο Εργασίας και η ΕΑΕΕ.

ΠHΓΗ : ethnos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ποιες κατηγορίες υπαλλήλων κινδυνεύουν περισσότερο να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Τι γίνεται με τους υπαλλήλους στους ΟΤΑ

Είναι θέμα λίγων ημερών να “κλείσει” το πακέτο των κριτηρίων βάσει των οποίων θα κρίνονται οι υπάλληλοι του δημοσίου. Όλοι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *