Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Ημερίδα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Τοποθέτηση του Βουλευτή Θοδωρή Σολδάτου για το τμήμα της Λευκάδας

 

7-8 καθηγητές, Στέγαση, Εστίαση, Πρακτική Άσκηση, διασύνδεση με Κολέγια…

            Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων την Παρασκευή, 17-05-2013, με τη συνεργασία του Βουλευτή Λευκάδας, της Περιφέρειας, του Δήμου, του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων και της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Καταλυμάτων, ο Βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος, απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Πηνελόπης Γαβρά που συντόνιζε το πάνελ, τόνισε:

            Ερώτηση. Νέο αναβαθμισμένο τμήμα ως αποτέλεσμα διεκδίκησης των Λευκαδιτών όπως υποστηρίζετε. Υπάρχουν προϋποθέσεις καλύτερης λειτουργίας σε σχέση με το παρελθόν;

Απάντηση: Ας δούμε τι είχαμε, τι κερδίσαμε και τι είναι καλύτερο ή μπορεί να γίνει καλύτερο σε σχέση με το παρελθόν.

Το τμήμα της Λευκάδας είχε τρεις τακτικούς καθηγητές στα χαρτιά, που όμως για διάφορους λόγους στη Λευκάδα ήταν παρόντες δύο. Μια μεγάλη αδυναμία λοιπόν στο διδακτικό δυναμικό, με αποτέλεσμα να λειτουργεί το τμήμα με ωρομίσθιους.

Τώρα με την απορρόφηση από τη Λευκάδα του τμήματος του Ληξουρίου, έρχονται πέντε καθηγητές, με πρώτη τη νέα προϊσταμένη η οποία παρευρίσκεται στην ημερίδα και έτσι θα γίνουν συνολικά επτά έως οκτώ.

Επίσης όπως γνωρίζετε ολοκληρώθηκε η μελέτη αναδιαμόρφωσης του Κέντρου Νεότητας, το οποίο μπαίνει στο ΕΣΠΑ, προσδοκώντας σε δύο το πολύ χρόνια, να υπάρχει σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει το αναβαθμισμένο τμήμα.

Το εστιατόριο μεταφέρθηκε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια να αναλάβει τη σίτιση ντόπιος επιχειρηματίας και να την αναβαθμίσει.

Η στέγαση των φοιτητών αποτελεί μια πρόκληση και πέρα από τη διάθεση ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, εξετάζονται προοπτικές ίδρυσης Φοιτητικής Εστίας.

Τέλος το νέο αντικείμενο, που συνδέεται με τον Τουρισμό και την αγορά εργασίας τόσο στο νομό μας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Ερώτηση: Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι συνδέεται το νέο αντικείμενο σπουδών στον Τουρισμό με τη Λευκάδα και την αγορά εργασίας γενικότερα;

            Απάντηση: Πρώτα απ’ όλα για το αντικείμενο «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», θα υπάρχει η δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης στη Λευκάδα. Το όφελος θα είναι αμοιβαίο για φοιτητές και επιχειρήσεις.

Επίσης στα πλαίσια της νέα στρατηγικής για την εκπαίδευση, θα υπάρξει η δυνατότητα λειτουργίας θερινών σχολείων, σεμιναρίων κ.λ.π. από το ΤΕΙ, που θα μπορεί ενδεχομένως να χορηγεί πιστοποίηση σε επαγγελματικές δραστηριότητες σχετικές με τον τουρισμό, όπως ξεναγός, θαλάσσια αθλήματα, ρεσεψιονίστ, μάγειρας κ.λ.π.

Απευθυνόμενος στη νέα προϊσταμένη την κυρία Μπενέκη, ο Βουλευτής μίλησε επίσης για τη δυνατότητα διασύνδεσης του τμήματος με σχολές και κολέγια της Ευρώπης, που έχουν ανάλογο αντικείμενο και την προοπτική μεταπτυχιακών σπουδών.

Τέλος θα πρέπει να αποτελεί προσδοκία όλων μας, να γίνει το ΤΕΙ ένα σημαντικό ίδρυμα στην παραγωγή ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, που θα δίνει αξιόπιστες και αξιόλογες απαντήσεις, στα ζητούμενα του τουρισμού που αποτελεί σήμερα μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους ανάπτυξης της Ελλάδας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights