Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιανουαρίου 2022

Ο Θοδ. Βερύκιος φέρνει το θέμα της Δημόσιας Περιουσίας στα Επτάνησα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

“…η οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης ή εκχώρησης δημοτικής ή άλλης εγχώριας Ιόνιας περιουσίας ερήμην των τοπικών κοινωνιών είναι απαράδεκτη και παράνομη και θα προσβληθεί νομικά έναντι όλων των δικαστηρίων”, δηλώνει οΑντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Θοδ. Βερύκιος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Λευκάδα 20-05-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη μεταβίβαση ακινήτου του Δήμου Λευκάδας, εκτάσεως 31,35 στρεμμάτων στο ΤΑΙΠΕΔ, ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θ. Βερύκιος προτίθεται να φέρει το θέμα της Δημόσιας Περιουσίας στα Επτάνησα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 25-05-2013.

Συγκεκριμένα, επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι το Δημόσιο έχει καταπατήσει μεγάλα τμήματα Δημοτικής Περιουσίας στη Λευκάδα, αλλά και γενικότερα στα Επτάνησα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα ζητήσει τη σύσταση επιτροπής η οποία θα εξετάσει- και με τη συνδρομή νομικών συμβούλων- το θέμα, και θα υποστηρίξει τους Δήμους όπου χρειαστεί.

Το Νέα Ελληνικό Κράτος πρέπει να αντιληφθεί ότι τα Επτάνησα (και μερικές άλλες νησιωτικές περιοχές) αποτελούν ειδική περίπτωση για την οποία ισχύουν διακρατικές συμφωνίες και ειδικό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να καταλάβει ότι η περιουσία του στα Ιόνια Νησιά είναι ελάχιστη, ότι πρέπει να τηρεί τους νόμους, και η οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης ή εκχώρησης δημοτικής ή άλλης εγχώριας Ιόνιας περιουσίας ερήμην των τοπικών κοινωνιών είναι απαράδεκτη και παράνομη και θα προσβληθεί νομικά έναντι όλων των δικαστηρίων.


0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *