Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιανουαρίου 2022

ΠΙΝ: Συσκέψεις υπό τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη στην Κέρκυρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Κέρκυρα 17 Μαΐου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                           

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                        49100, Κέρκυρα                                        

Τηλ: 26610 – 26523   

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Συσκέψεις υπό τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην Κέρκυρα με αντικείμενο τη δασοπυρόσβεση, την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών και τη διαβίωση των Ρομά στην Κέρκυρα

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, συμμετείχε σήμερα το πρωί  στις δύο συσκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα στην  αίθουσα εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων Κράτους (Αρχεία του Νομού Κέρκυρας), με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Δένδια, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Αναστάσιου  Λιάσκου, του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ.Μανώλη Αγγελάκα, Ανωτάτων και Ανωτέρων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας του Λιμενικού Σώματος, του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, κ. Χρήστο Σκούρτη, του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Γιάννη Τρεπεκλή, του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση, του Δημάρχου Παξών κ. Σπυρίδων Μπογδάνου αλλά και Αυτοδιοικητικών Παρόντων  με θέμα:  Πυροπροστασία και συντονισμός δράσεων για την καλύτερη λειτουργία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με αντίκρισμα τον τουρισμό.

Η συνάντηση είχε επιτυχία, καθότι επισημάνθηκαν τα σημεία που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας και ο καθένας από τους συμμετέχοντες στην αρμοδιότητά του, ώστε τα προβλήματα να μειωθούν στο ελάχιστο, επωφελεία  του τόπου μας της εθνικής και τοπικής μας οικονομίας,  και ικανοποίησης των πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων   στα θέματα πυροπροστασίας δίνοντας έμφαση κυρίως στην πρόληψη, στην επιτήρηση, και στην  με έγκαιρη ειδοποίηση, προκειμένου να μειωθούν οι πυρκαγιές που δημιουργούν ανεξέλεγκτες καταστροφές στο περιβάλλον και την οικονομία.

Στο δεύτερο μέρος της σύσκεψης, έγιναν επισημάνσεις για τα φαινόμενα παραβατικότητας κυρίως στις τουριστικές περιοχές, προκειμένου να τηρηθεί αυστηρά  ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συναντήσεις μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΕΟΑΕΝ με τις πολιτικές ηγεσίες Υπουργείων για τα προβλήματα των νησιών

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 αντιπροσωπεία από το Δ.Σ. του Επιμελητηριακού Όμίλου Ανάπτυξης Ελληνικών […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *