Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Η “Νέα ΜΕΡΑ” για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις διατάξεις του Συντάγματος προληπτικά και κατά το δοκούν»

Με αφορμή την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση, το Γραφείου Τύπου του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η «Νέα ΜΕΡΑ» επεσήμανε εγκαίρως, με γραπτή δήλωση, την παγίδα της «τεχνητής» σύγκρουσης που έστησε η κυβέρνηση στην ηγεσία της ΟΛΜΕ προκειμένου ο εκπαιδευτικός κλάδος να απαξιωθεί στα μάτια της κοινής γνώμης και να καταστεί αναποτελεσματική όποια παρέμβαση του στο προσεχές μέλλον.

Δυστυχώς, η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, όπως και οι παρελθούσες κυβερνήσεις των μνημονίων, επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό οδηγώντας τις κοινωνικές ομάδες σε σύγκρουση. Ρίχνει στον «Καιάδα» τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχει αφήσει πίσω της η λαίλαπα των μνημονίων και εξαντλεί την αποφασιστικότητά της και την αυστηρότητά της σε αποφάσεις που υπερβαίνουν το εθνικό και διεθνές δίκαιο. Μετά τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες ασκεί, κατά κόρον, τη νομοθετική εξουσία, χρησιμοποιεί τις διατάξεις του Συντάγματος ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ , εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη» στην πιο ακραία και αντιλαϊκή μορφή του και αφαιρώντας από τους εργαζόμενους το δικαίωμα να αποφασίσουν για τη στάση τους. Ο κ. Σαμαράς, προφανώς, ξέχασε τις δηλώσεις του στη Βουλή στις 11-02-2011 με τις οποίες χαρακτήριζε την επιστράτευση χουντική μέθοδο.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να εγκαταλείψει τις επικοινωνιακές «φωτοβολίδες» και να προχωρήσει σε ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα για την αντιμετώπιση των καυτών προβλημάτων που απασχολούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς μας».

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *