Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Επιβεβαιώνουν την πληροφορία του meganisinews για μεταφορά τμημάτων των ΔΟΥ Λευκάδας- Άρτας με ανακοίνωση τους οι εφοριακοί

Είχαμε γράψει από τις 30 Απριλίου : «Αποψιλώνουν» και τη ΔΟΥ Λευκάδας. Στην Πρέβεζα το ελεγκτικό και το δικαστικό τμήμα” και σήμερα οι εφοριακοί έβγαλαν την παρακάτω  σκληρή ανακοίνωση  με την οποία στηλιτεύουν την πολιτική της Τρόικας και της συγκυβέρνησης:

“Πριν ολοκληρωθεί η ενοποίηση προχωρούν σε νέες συγχωνεύσεις

Χωρίς έλεγχο και δικαστικό τμήμα οι Δ.Ο.Υ Άρτας και Λευκάδας

Απορίπτει και καατγγέλει την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για τις Δ.Ο.Υ που προτείνει να έχουν Έλεγχο και Δικαστικό το ΔΣ του Συλλόγου Εφοριακών Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας.
Χωρίς να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της ενοποίησης και να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα , κάνουν λόγο για νέες συγχωνεύσεις αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου. Κι όχι μόνο αυτό αλλά όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση «η μηχανοργάνωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη σ’ αυτή την ενοποίηση».

(11/5/2013)

«Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους την κοινωνία να αντιδράσουν για την προτεινόμενη απογύμνωση των Δ.Ο.Υ   ΑΡΤΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ από τα τμήματα ελέγχου και δικαστικού διότι η υπολειτουργία της Δ.ΟΎ δεν έχει να κάνει μόνο με τα συμφέροντα των εργαζομένων σ’ αυτή αλλά και με τα συμφέροντα όλης της κοινωνίας Λογιστών – Εμπόρων – Δικηγόρων – Αγροτών -Συμβολαιογράφων – Ελεύθερων Επαγγελματιών – Ανέργων», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εφοριακών.

Η ανακοίνωση που απευθύνεται προς ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ, Γ.Γ ΕΣΟΔΩΝ Κ. ΘΕΟΧΑΡΗ, τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ τους ΦΟΡΕΙΣ ΝΟΜΩΝ αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ στη Συνεδρίαση στις 8 Μάιου 2013 αποφάσισε να απόρριψη και καταγγείλει την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για τα σημεία (Δ.Ο.Υ) που προτείνει να έχουν Έλεγχο και Δικαστικό. Συγκεκριμένα δεν θα υφίσταται έλεγχος και δικαστικό τμήμα στις Δ.Ο.Υ Άρτας και Λευκάδας.

Εμείς επιμένουμε και στηρίζουμε την πρόταση μία Δ.Ο.Υ σε κάθε Νομό ( με έλεγχο κα δικαστικό ) όπως και την απόφαση της Π.Ο.Ε -Δ.Ο.Υ των φορέων των Νομών και γενικότερα την επιθυμία και θέληση των τοπικών κοινωνιών.

Η Συνένωση – Συγχώνευση των Δ.Ο.Υ σε επίπεδο Νομών που άρχισε στις αρχές του 2012 και ολοκληρώθηκε 31-12-2012 για να φθάσουμε στην πρώτη πρόταση μία Δ.Ο.Υ σε κάθε Νομό πρέπει να πούμε ότι ακόμη δεν έχει γίνει ενοποίηση των υπηρεσιών των Δ.Ο.Υ που συγχωνεύθηκαν.

Η μηχανοργάνωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη σ’ αυτή την ενοποίηση.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ;

Χωρίς να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της ενοποίησης να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα , για ποιες νέες συγχωνεύσεις μιλάτε Κύριε Γενικέ;

Ο Σύλλογος μας ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών κα την ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ να εγκαταλείψουν τους επικίνδυνους πειραματισμούς για τις Δ.Ο.Υ. που έχουν πιάσει τους στόχους στις δύσκολες μέρες της Οικονομικής Κρίσης που θα έπρεπε να τις επιβραβεύουν και όχι να μεθοδεύουν την διάλυση τους.

Ήταν και είναι οι αθόρυβοι εργάτες υλοποίησης των προϋπολογισμών.

Οι πρώτες ανακοινώσεις για τις συγκεκριμένες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σπέρνουν αναστάτωση , πανικό, πίκρα και θυμό , απογοητευμένοι για την μεταχείριση της πολιτείας.

Η κατάργηση των συγκεκριμένων τμημάτων θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η συγκεκριμένη πρόταση πέρα από την διάλυση 6 Δ.Ο.Υ Νησιών και 7 Δ.Ο.Υ. Νομού δεν έχει κανένα στοιχείο αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος ή τον εκσυγχρονισμό της Μηχανοργάνωσης που δεν μπορεί vc ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας.

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους την κοινωνία να αντιδράσουν για την προτεινόμενη απογύμνωση των Δ.Ο.Υ   ΑΡΤΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ από τα τμήματα ελέγχου και δικαστικού διότι η υπολειτουργία της Δ.Ο.Υ δεν έχει να κάνει μόνο με τα συμφέροντα των εργαζομένων σ’ αυτή αλλά και με τα συμφέροντα όλης της κοινωνίας Λογιστών – Εμπόρων – Δικηγόρων – Αγροτών -Συμβολαιογράφων – Ελεύθερων Επαγγελματιών – Ανέργων. Οι μικρές τοπικές κοινωνίες δεν είναι πειραματόζωα.

Ποια δικαίωση στις Δ.Ο.Υ. που έχουν πιάσει τους στόχους τους;

Ποια επιβράβευση για τους συνεπείς συναδέλφους που έτυχε να υπηρετούν σε Νησιά ή σε μικρές Δ.Ο.Υ; Να σταματήσουν να προσφέρουν την εμπειρία τους τόσων χρόνων;

Στους μεγάλους Νομούς προτείνετε να μείνουν ως έχει η υπηρεσιακή λειτουργία τους. Λες και έχουν πιάσει τους στόχους της Φοροδιαφυγής, της Βεβαίωσης και της Είσπραξης.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ «Μεταρρύθμιση»;

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ποιος θα απολογηθεί ή θα πληρώσει όταν η προτεινόμενη πρόταση δεν πιάσει τους στόχους;

Ποιος θα αποζημιώσει την κοινωνία – τον Έλληνα Φορολογούμενο; Κλείνοντας πρέπει   να τονίσουμε ότι η πρόταση απαντά μόνο στις επιταγές της ΤΡΟΙΚΑΣ για διάλυση Υπηρεσιών και Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων ως “υπεράριθμων και “Άνίκανων” και αποτελούν τμήμα συγκεκριμένου και οργανωμένου σχεδίου.

Ενός σχεδίου που προβλέπει την διάλυση του κλάδου οδηγώντας τμήματα στον Ιδιωτικό Τομέα.

Είναι ανάγκη να ενώσουμε τον αγώνα μας με την υπόλοιπη κοινωνία για όλα τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα που κατεδαφίζονται.

Ειδικά τα θέματα Φορολογίας και Ακρίβειας που αφορούν όλους και την βάρβαρη αύξηση της έμμεσης και άμεσης Φορολογίας και την επιβολή χαρατσιών».

Για συναίνεση συνδικαλιστικών στελεχών καταγγέλει η ΑΣΚΙ  Εφοριακών :

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση συνδικαλιστικών στελεχών, τα οποία συναντήθηκαν τη Δευτέρα (29.4.13) με στελέχη του υπουργείου οικονομικών για να ”συζητήσουν” (!!) τον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των υπηρεσιών μας, μέσω της κατάργησης των τμημάτων ελέγχου και δικαστικού σε πολλές εφορίες.

Αναμένουμε την δημόσια ενημέρωση της ομοσπονδίας (η οποία ελπίζουμε να μην καθυστερήσει πολύ…) για να τοποθετηθούμε αναλυτικά. Μας προκαλεί όμως εντύπωση το γεγονός, ότι τη στιγμή που:

1. Το υπουργείο αγνόησε επιδεικτικά την ομοσπονδία και προχώρησε σε νέες αλλαγές στη δομή των υπηρεσιών μας, με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ (Διάσπαση ΓΓΠΣ, διάσπαση ΣΔΟΕ κλπ)

2. Το υπουργείο αρνείται επιδεικτικά να γνωστοποιήσει στην ομοσπονδία τη συνολική του πρόταση για τη δομή των υπηρεσιών μας (εκτός… και αν κάποιοι το γνωρίζουν).

3. Οι οργανικές μας θέσεις και ο κίνδυνος απολύσεων είναι στο προσκήνιο και αποτελεί αντικείμενο απεργιακών κινητοποιήσεων, που ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία στις 23.4 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

4. Τη στιγμή που ο κύριος Θεοχάρης, στην τελευταία συνάντηση της 23.4, αρνήθηκε να καταθέσει οποιαδήποτε ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ…

Κάποιοι επέλεξαν, χωρίς να έχουν συνεδριάσει καν τα συνδικαλιστικά μας όργανα, να κάνουν συναντήσεις. Είναι σαφές ότι τα όσα τραγελαφικά έγιναν πριν από τρία περίπου χρόνια, με τη συμμετοχή της ομοσπονδίας στην επιτροπή για την αναδιοργάνωση των εφοριών, που οδήγησε στο κλείσιμο μεγάλου αριθμού αυτών, δεν έχει προβληματίσει ούτε τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, ούτε της ΔΑΚΕ ούτε φυσικά την τότε εκπρόσωπο της ομοσπονδίας στην επιτροπή αναδιοργάνωσης.

ΠΗΓΕΣ: eforiakoi.org ,lefkadanews.com

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *