Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιανουαρίου 2022

Επιμελητήριο Λευκάδας: Ενημέρωση για δάνεια, χαράτσι και πρόγραμμα μαθητείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιμελητήριο Λευκάδας

  1. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Μέχρι και τις 15 Μαΐου θα μπορούν όσοι πολίτες έχουν εντοπίσει λάθη σε στοιχεία ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου (επιφάνεια, τιμή ζώνης, παλαιότητα), να υποβάλουν στον αρμόδιο δήμο αίτημα διόρθωσής τους, προκειμένου να υπολογισθεί το χαράτσι των ακινήτων ή το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, όπως ονομάζεται πλέον. Αντίστοιχα, όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Οικονομικών, οι δήμοι όλης της χώρας υποχρεούνται στην αποστολή καταστάσεων με τα ορθά στοιχεία των ακινήτων (τιμή ζώνης, τετραγωνικά μέτρα, παλαιότητα) στο ΔΕΔΔΗΕ μέχρι την 31η Μαΐου.

  1. ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΤΕΑΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

 Εντός του προσεχούς διαστήματος πρόκειται να προκηρυχθεί πρόγραμμα μέσω του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ) για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας. Σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην υποστήριξη των οικονομικών τους δραστηριοτήτων το ΕΤΕΑΝ ΑΕ αναπτύσσει μια δυναμική πρωτοβουλία με την παροχή χαμηλότοκων δανείων με επιτόκιο που θα κυμαίνεται από 2 έως 2,8%, δράση που αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του Ιουνίου. Με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε σχετικά με τις λεπτομέρειες της δράσης ευθύς μόλις υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» υλοποιεί το Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας.

Μέσω του Προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης Μαθητείας 6 μηνών στον παραγωγικό τομέα σε νέους αποφοίτους της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των τελευταίων 2 σχολικών ετών (ή 3 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης/ανακοίνωσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς αποφοίτους).

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν ιδιωτικές Επιχειρήσεις πανελλαδικά εκτός των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας (ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και ΦΩΚΙΔΑΣ) και Νοτίου Αιγαίου (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και ΚΥΚΛΑΔΩΝ) (λόγω έλλειψης διαθέσιμης χρηματοδότησης). Η συμμετοχή των επιχειρήσεων (εγγραφή και δήλωση θέσεων Μαθητείας) πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Η καταληκτική ημερομηνία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής για το Β’ ΚΥΚΛΟ, έχει οριστεί η ΔΕΥΤΕΡΑ 20/05/2013.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *