Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

Σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου κινείται το Μεγανήσι. Του χρόνου το Μάιο οι εκλογές

Στο στήσιμο διπλών καλπών τον ερχόμενο Μάιο  φέρεται να προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Τ’ απανωτά σκάνδαλα από κακοδιαχείριση  αιρετών της Αυτοδιοίκησης απομακρύνουν τα σενάρια παράτασης της θητείας τους. Έτσι,  ένα μήνα νωρίτερα και μαζί με τις Ευρωεκλογές θα στηθούν και οι κάλπες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εκείνο που ακόμα διακυβεύεται είναι ο εκλογικός νόμος, ο οποίος θα ρυθμίζει τα «περί των εκλογών», με την πρόταση Στυλιανίδη για εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβούλων από διαφορετικές παρατάξεις να κερδίζει έδαφος.

Το σενάριο της ψήφισης αυτού του εκλογικού νόμου αποτελεί μοναδική εφεύρεση για την εξουδετέρωση της όποιας προσπάθειας ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής από τοπικούς «ιδεολογικούς θύλακες αντίστασης» και προετοιμάζει το έδαφος για αποδοχή κυβέρνησης τεχνοκρατών στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η απαξίωση των ιδεολογιών επιχειρείται σε μια εποχή κατά την οποία χάνει έδαφος η νεοφιλελεύθερη πολιτική λόγω των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων και της οικονομικής  ανέχειας που αυτή δημιούργησε, σε μια ύστατη προσπάθεια του συστήματος να διασωθεί, προβάλλοντας  την πολιτική του ως την «οδό της σωτηρίας».

Κι ενώ αυτά συζητούνται ως προσπάθεια «διεμβολισμού» της διαφαινόμενης συντριπτικής ήττας της τρικομματικής κυβέρνησης και των αντιλαϊκών πολιτικών της, που με  «ντροπολογίες» της βραδιάς επιβάλλει στις πλάτες των  εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των ανέργων, των κατοίκων των νησιών (βλ. λ.χ. κατάργηση αγροτικών γιατρών μέσω εξευτελιστικής αμοιβής, κατάργηση αφορολογήτου, ιχθυοκαλλιέργειες, απαράδεκτη νησιωτική πολιτική, ιδιωτικοποίηση νερού, ιδιωτικοποίηση ζωτικών για τα νησιά λιμανιών  κλπ), εμείς  επιχειρούμε μόνοι μας την αποπολιτικοποίηση τους, θείο δώρο στη βούληση της συγκυβέρνησης, οδεύοντας  σε μία ρήξη απ’ ότι φαίνεται  με τις δυνάμεις του «κατεστημένου» που επί χρόνια λυμαίνεται το Μεγανήσι με τα γνωστά αποτελέσματα για το νησί,  κρατώντας τον «Σταυρό στο χέρι»! Πολύ καλώς δεν μπαίνουμε σε λογικές προσωπικών συζητήσεων και σε λογικές «δούναι και λαβείν»,  πολύ καλά τονίζουμε την αλλαγή νοοτροπίας  και προτάσσουμε τον εθελοντισμό, αλλά  την προσπάθεια ανάσχεσης των πολιτικών που έρχονται άνωθεν με τη μορφή «ντιρεκτίβας», πως θα την αντιμετωπίσουμε;

Εάν θέλουμε πραγματικά ν’ αλλάξει κάτι στο Μεγανήσι,  χρειαζόμαστε ολομέτωπη  αντιπαράθεση  κι ανάδειξη των σοβαρών λαθών και των παραλείψεων της πολιτικής που ακολούθησε η  δημοτική παράταξη που διοίκησε το νησί επί σειρά ετών, με κορύφωση την τελευταία 8ετία. Διαφορετικά, ας καθήσουμε  σπίτια μας κι ας το απολαύσουμε με όλους τους υπόλοιπους  τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο !

Γιώργος Γαβρίλης για το

meganisinews.gr

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights