Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Αυγούστου 2019

«Παίρνει μπρος» η υποθαλάσσια ένωση της Λευκάδας

Σύμφωνα με δημοσίευμα  της ιστοσελίδας ypodomes (28-3-2011) που αναφέρεται  στις υποδομές της χώρας, αναμένεται  να «πάρει μπρος» η υποθαλάσσια ένωση της Λευκάδας με τη Δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα ενώσει για πάντα πλέον το νησί του Ιονίου με την Ηπειρωτική χώρα δίνοντας ένα σαφές πλεονέκτημα στο τουριστικό της προϊόν.

“Ιστορικό”

Το έργο είχε αποφασιστεί  στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεγάλων Έργων και Υποδομών, η οποία πραγματοποιήθηκε την 15-7-2010 στο υπουργείο Υποδομών υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας, Πολιτισμού και Επικρατείας, των αρμόδιων υφυπουργών και γενικών γραμματέων.

Στη ζεύξη είχε αναφερθεί ήδη από τον Ιούλιο του 2010 ο  υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης στο πλαίσιο  της διήμερης επίσκεψής του σε Λευκάδα και Αιτωλοακαρνανία, μιλώντας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, την οποία συνέδεσε με τα δύο παρακάτω έργα:
“α) η σύνδεση της πόλης της με τον οδικό άξονα “Αμβρακία-Άκτιο” και την Ιόνια Οδό και

β) η υποθαλάσσια ζεύξη του οδικού άξονα με την πόλης της Λευκάδας. Παρότι τα έργα αυτά είναι αναγκαία από χρόνια, και παρ’ όλες τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες της απελθούσας κυβέρνησης, δυστυχώς, ούτε μελετητικά ώριμα είναι σήμερα, και πολύ περισσότερο, δεν διασφαλίστηκε η συνολική χρηματοδότηση τους στα πλαίσια του ΕΣΠΑ. Για αυτό, με παρεμβάσεις και επιλογές, επιταχύναμε τη μελετητική ωρίμανσή τους και πήραμε τις αναγκαίες αποφάσεις για τη δημοπράτησή τους. Πιστεύω, πως στις αρχές του 2011, θα είμαστε έτοιμοι για τη δημοπράτηση του οδικού άξονα σύνδεσης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα “Αμβρακία-Άκτιο” και την Ιόνια Οδό. Την υποθαλάσσια ζεύξη, με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών φορέων, σχεδιάζουμε να την κατασκευάσουμε με το καθεστώς της σύμβασης παραχώρησης.

To ζήτημα της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας είχε τεθεί ως προς τη  χρηματοδότησή του και από τον βουλευτή Λευκάδας κ. Σπύρο Μαργέλη σε συνάντησή του με τον Υφυπουργό κ. Αρναουτάκη στις 28 Απριλίου 2010, δηλ. περίπου ένα χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2010 μαζί με τον τότε Νομάρχη κ. Αραβανή αλλά και μέσα στο 2011 (Φεβρ.).

Ο χρόνος και η συγκυρία μένει να δείξουν.

ΠΗΓEΣ : ypodomes.com (28/3/2011), αρχείο Meganisi News


0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *