Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Μαΐου 2020

Συμβαίνουν κι αυτά: Πρώην δήμαρχος καλείται να πληρώσει λογαριασμούς ροζ τηλεφώνων υπαλλήλων του ΧΥΤΑ

Μόνο στο… Ελλάντα συμβαίνουν αυτά τα καραγκιοζιλίκια… Το χέρι στην τσέπη καλείται να βάλει ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος, προκειμένου να πληρώσει τα “ροζ” τηλεφωνήματα που έκαναν κάποιοι εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ το 2004.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα “Γεγονός”, το ποσό ανέρχεται στα 13.000 ευρώ και οφείλεται σε υπερχρεωμένα τηλεφωνήματα. Πιο αναλυτικά, το 2004 η δημοτική αρχή είχε εξασφαλίσει τηλεφωνικές γραμμές στους εργάτες καθαριότητας του ΧΥΤΑ ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να συντονίζονται για να κάνουν τη δουλειά τους αλλά και να ενημερώνονται για τυχόν διαμαρτυρίες κατοίκων, που θα τους εμπόδιζαν να μαζέψουν τα σκουπίδια. Και αυτό γιατί τότε ξεκινούσαν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και οι διαμαρτυρίες και οι αποκλεισμοί περιοχών από τους κατοίκους, ήταν συχνό φαινόμενο.

Όπως αποδείχτηκε στην πράξη όμως, κάποιοι εργαζόμενοι δεν περιορίστηκαν στη “νόμιμη” χρήση των τηλεφώνων, με επακόλουθο να υπάρξουν “φουσκωμένοι” λογαριασμοί, τους οποίους καλείται να πληρώσει ο τότε δήμαρχος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό προέκυψε λόγω κάποιων διοικητικών παραλήψεων που έγιναν, όπως το ότι το εν λόγω πρόγραμμα δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο παρά μόνο από την δημαρχιακή επιτροπή ενώ ποτέ δεν ζητήθηκαν στοιχεία για τα τηλέφωνα που έκαναν κατάχρηση.

πηγή: makeleio.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *