Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Παρουσίαση εκδήλωσης για τις διαδρομές του νερού στο Μεγανήσι από τις σχολικές τάξεις Γυμνασίου- Λυκείου

Με τον τίτλο «To νερό στο Μεγανήσι: Μια παράδοση για……. άνευ όρων παράδοση;» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Λυκειακών και Γυμνασιακών τάξεων του Μεγανησίου.

Η αλήθεια είναι ότι ο εντυπωσιακός πράγματι τίτλος δεν θα μπορούσε ν’ αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και πραγματικά η προσπάθεια όλων των παιδιών ήταν αξιόλογη και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να υποτιμηθεί.

Όμως το θέμα είναι αρκετά σημαντικό για να μείνει μόνο σε μια περιγραφική ανάλυση και σε μια άνευ λόγου κινδυνολογία γύρω από την έλλειψή του νερού, αποτέλεσμα μόνο της αλόγιστης χρήσης ανθρώπων που ποτίζουν ή καθαρίζονται. Η θεματολογία πέραν των εκατέρωθεν απαραιτήτων φιλοφρονήσεων της δημοτικής αρχής με το Σύλλογο των Διδασκόντων θα ΄πρεπε (αυτό απαιτούν οι περιστάσεις) να επεκταθεί στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών που με τις πολιτικές της υπηρετεί. Αντίθετα, το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού όχι μόνο δεν θίχτηκε, αλλά υποσυνείδητα με τις αναφορές σε ορθολογική διαχείριση προλειάνθηκε το έδαφος  για σωστές διαχειρίσεις που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία της διανομής του νερού που…φθίνει !

Η προσπάθεια της ιδιωτικοποίησης του νερού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουμε ασχοληθεί με το θέμα και καλούμε τα παιδιά του Μεγανησίου να διαβάσουν προσεκτικά τα άρθρα που παραβάλουμε στο τέλος της ανάρτησης. Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι το νερό χάνεται από δική μας υπαιτιότητα. Το νερό ο Δημιουργός το άφησε ελεύθερο στη  χρήση των ανθρώπων και επ’ ουδενί  δεν θα τους το στερήσει. Εάν συμβεί αυτό, θα είναι εξαιτίας ανθρώπινης παρέμβασης που θα κοστολογεί αναλόγως των ορέξεων των επιχειρηματιών για κέρδη. Σύμφωνα λοιπόν με ψηφισμένη ΚΥΑ του Ελληνικού κράτους που συμμορφώνεται με  Κοινοτική Οδηγία, κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ελεύθερα το νερό (όλη η ΚΥΑ εδώ), απαιτείται κατοχύρωση δικαιωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι στέρνες, δεξαμενές, πηγές, γεωτρήσεις, πηγάδια, κατά ερμηνειά τού νόμου και χρήση βρόχινου νερού, πρέπει να δηλώνονται, πράγμα που άγνωστο για ποιους λόγους, δεν ακούστηκε στην σημερινή εκδήλωση.

Η ελπίδα μας εναποτίθεται στα υπέροχα παιδιά του Μεγανησίου  να αντισταθούν σ΄αυτές τις πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον τους. Ας ακούσουν την φωνή του υποσυνειδήτου τους διότι αυτή η φωνή έχει μείνει πια  που μπορούν με ασφάλεια να εμπιστευτούν. Ακούσαμε ένα φοβερό ποίημα που τουλάχιστον εμάς μας το απέδειξε, ακούσαμε μια υπέροχη αγγελική φωνή που από «άλλο  κόσμο» βγαίνει, είδαμε υποκριτικά ταλέντα που έρχονται από «άλλη διάσταση». Όχι λοιπόν! Προς απαγοήτευση όλων, τα παιδιά φέρνουν μηνύματα αισιοδοξίας από κάπου αλλού.

Δείτε σχετικά ανάρτηση και βίντεο παιδιά είναι σημαντικό:

Η ιδιωτικοποίηση του νερού επανέρχεται από την πίσω πόρτα. Σε ποιόν θ΄ ανήκει το νερό, ωέο!

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Eτήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση του Μέντη

Ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ» θα πραγματοποιήσει Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18.00 στην αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων του Δημαρχείου Βύρωνα,  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *