Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Αυγούστου 2022

“Στο τσακ” αποσύρθηκε διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ψαλιδίζει 35% τις νέες συντάξεις του ΟΑΕΕ

Όπως διαβάζουμε στο newsit.gr, «σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή περιλαμβάνεται διάταξη η οποία προβλέπει μειώσεις έως και 35% για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που καταθέτουν τώρα τα χαρτιά τους για σύνταξη!

Μόλις αυτό αποκαλύφθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε ότι η διάταξη αποσύρεται από το πολυνομοσχέδιο! Ο ίδιος ο κ. Βρούτσης είπε ότι η διάταξη δεν θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτό αλλά απέφυγε να πει αν θα υπάρχει σε άλλο νομοσχέδιο….

Το θέμα έγινε ευρέως γνωστό όταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήταν σε σύσκεψη με τον υπουργό Εργασίας ειδοποίησαν τον κ. Βενιζέλο για την διάταξη. Ο κ. Βενιζέλος άσκησε βέτο και ζήτησε να αποσυρθεί αμέσως αφού δεν υπήρχε τέτοιου είδους συμφωνία για μείωση συντάξεων.»

Η ΓΣΕΒΕΕ

Επιστολή έστειλε η ΓΣΕΒΕΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων ζητώντας άμεσα συνάντηση μαζί τους, ύστερα από πληροφορίες ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβάνεται αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία καταθέτει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, και με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ. Σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους.

Με τη τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25.000.000 €. Όσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ.

Σημειωτέον ότι υπάρχει και ρητή δέσμευσή της Κυβέρνησης για ΜΗ μείωση των συντάξεων.

Καλή διαχείριση και γνώση εκ μέρους της διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας χρειάζεται ο ΟΑΕΕ και όχι περικοπές συντάξεων. Και προπάντων σοβαρός Διάλογος για εξεύρεση λύσεων για τον πλέον υποχρηματοδοτούμενο από τον Κρατικό προϋπολογισμό ασφαλιστικό Οργανισμό στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΓΣΕΒΕΕ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Δήλωση-βόμβα” από τον Όλι Ρεν: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει τη συμμόρφωση του εθνικού δικαίου με το Ελληνικό Σύνταγμα»

Νέο πλήγμα δέχεται η τρικομματική κυβέρνηση από την απάντηση (14/2/2013) του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για θέματα Οικονομίας, κ. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *