Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιουλίου 2021

Επιστολή απάντηση για κρούσμα ρατσιστικής βίας σε 10χρονο στο Νυδρί

 

Σχετικά με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας meganisinews που αφορά το θέμα περί   “ΔΗΘΕΝ” κρούσμα  ρατσιστικής βίας σε 10χρονο στις 20/4/2013 στο Νυδρί  έχουμε να αναφέρουμε τα έξης :

1. Καλό θα ήταν στο δημοσίευμα να υπάρχει και  η άποψη του φερομένου ως δράστη της ” Ρατσιστικής Επίθεσης ” και όχι μονό η επιστολή του πατερά 10χρονου  , όπως επίσης πριν δημοσιεύετε μια είδηση θα πρέπει  να την διασταυρώνετε , αν μη τι άλλο αυτό θα έκανε ο καθένας που έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο , εσείς πάντα έτσι λειτουργείτε ;

2. Το περιστατικό έχει ως έξης , προσέρχεται στο ταμείο ο 10χρονος  με ένα παγωτό και ο υπεύθυνος του καταστήματος τον πέρασε για τουρίστα και του λέει two euro , ο 10χρονος απαντά ότι μίλα Ελληνικά , η απάντηση του υπεύθυνου του καταστήματος ήταν ότι σας πέρασα για ξένο , ο 10χρονος απαντά ότι είμαι μισός Έλληνας – μισός Γερμανός , και εκεί τελειώνει ο διάλογος του υπεύθυνου του καταστήματος με τον 10χρονο , στην συνεχεία συγγενής του ιδιοκτήτη που ήταν στο κατάστημα και άκουσε τον διάλογο λέει στον 10χρονο υπό μορφή χωρατού (αστείου) και αυτό το τονίζω κατηγορηματικά , μην λες ότι είσαι Γερμανός γιατί τελευταία στην Ελλάδα δεν τους θέλουμε τους  Γερμανούς , ο 10χρονος προφανώς δεν κατάλαβε το αστείο που του έγινε και παραπονέθηκε στην μητέρα του η όποια έκανε φραστική επίθεση στον συγγενή του καταστηματάρχη αποκαλώντας τον ΦΑΣΙΣΤΑ – ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ – ΜΑΛΑΚΑ , αυτός είναι ο διάλογος που έγινε για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις .

3. Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζετε ότι ο φερόμενος ως δράστης δεν είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος και θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και να μην εμπλέκετε στην υπόθεση ανθρώπους άσχετους με το επεισόδιο .

4. Σε επικοινωνία που είχε ο Πατέρας του 10χρονου λίγο μετά από το επεισόδιο με τον υπεύθυνο του καταστήματος , ο υπεύθυνος του είπε ότι λυπάται πολύ που ένα αστείο κατέληξε σε φραστικό επεισόδιο με την μητέρα του 10χρονου , επίσης δεν καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα να δοθεί τόσο μεγάλη έκταση στο επεισόδιο , σε τι εξυπηρετεί αυτό ;

5. Θα ήθελα να τονίσω με πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι  σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ΚΡΟΥΣΜΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ σε έναν 10χρονο από έναν 64χρονο , όλα ξεκίνησαν από ένα αστείο που κατάληξε σε φραστικό επεισόδιο , βασικά άνευ λόγου και αιτίας , άλλωστε είναι γνωστή η πορεία και η διαδρομή του 64χρονου στην περιοχή και δεν έχει δώσει ΠΟΤΕ δικαίωμα σε κανέναν να τον χαρακτηρίσουν ΦΑΣΙΣΤΑ και ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ.

6. Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τον Εμπορικό Σύλλογο Ελλομένου ο Πατέρας του 10χρονου αναφέρει ότι θα κάνει μηνύσεις στους ιδιοκτήτες του εν λογω καταστήματος που επί της ουσίας καμία σχέση δεν έχουν με το επεισόδιο ,  οι ιδιοκτήτες θα προβούν σε ανάλογη ενέργεια για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΙΜΙΣΗ .

7. Σχετικά με την ανάρτηση ταμπέλας στο κατάστημα με ποιους πελάτες προτιμάμε που αναφέρει η εν λόγω επιστολή θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν μια άτυχης σκέψη του πατερά του 10χρονου αφού η επιστολή γράφτηκε λίγη ώρα μετά το επεισόδιο , θα πρέπει να γνωρίζουν άπαντες ότι η Οικογενειακή Επιχείρηση λειτούργει επί 49 συναπτά έτη , προσφέροντας παροχή υπηρεσιών σε τουρίστες οι όποιοι είναι κατά 90 % η πελατεία της επιχείρησης , πολίτες όλων των Εθνικοτήτων , ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα , και επίσης πολλοί από τους πελάτες μας που προτιμούν το Νυδρί ως προορισμό των διακοπών τους και έρχονται κάθε χρόνο επί πολλά χρόνια έχουν πλέον φιλικές και προσωπικές σχέσεις  με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης , οπότε υποδείξεις και μαθήματα ήθους – καλών τρόπων – καλής συμπεριφοράς  ειλικρινά δεν τις χρειαζόμαστε .

Με Εκτίμηση

Η Οικογένεια του ” Φερομένου ως Δράστη ”

Υ.Γ.

Παρακαλώ θα θέλαμε να δημοσιευτεί η επιστολή μας για να έχουν οι αναγνώστες σας μια ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος .

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

«Όχι» από τον Περιφερειάρχη Ι.Ν. Θεόδ. Γαλιατσάτο στα αιτήματα για συνάντηση με τον επίτιμο πρόξενο της Ο.Δ.Γ. στην Κέρκυρα και τον Αντ/ρχη του Ρύγκεν

Απέρριψε το αίτημα για συνάντηση με τον επίτιμο πρόξενο της Ο.Δ.Γ. στην Κέρκυρα, κ. Κώστα Γισδάκη, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων […]

2 Σχόλια

  1. Αγαπητέ κύριε, καταλαβαίνουμε την προσπάθεια σας να δικαιολογήσετε τ’ αδικαιολόγητα . Κανένα αστείο και καμμιά πλάκα δεν δικαιολογούν το περιστατικό,μάλιστα στην επικοινωνία μας τονίσατε ό,τι δεν είσαστε παρόν. Όσο για το ιδιοκτησιακό σας μεταφέρω αυτολεξή όσα ο 64χρονος είπε στην σύζυγο και στον γιό μου , όντας ο μόνος άνθρωπος μέσα στο κατάστημα που αντιπροσώπευε την επιχείρησή σας: “δεν θέλουμε Γερμανούς στο μαγαζί μας”. Εκτός πια εάν πιστεύεται ότι είχαμε λόγους να εμπλακούμε στο περιστατικό γιατί είναι για εμας μια ευχάριστη εμπειρία ! Σε κάθε περίπτωση βρίσκομαι στην διάθεσή σας και μπορώ αυτά που λέω να τα υπερασπιστώ ενώπιων οιασδήποτε αρχής , διαφορετικά δεν θα τα υποστήριζα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *