Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ για την δολοφονική επίθεση στην Μανωλάδα Ηλείας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΑΝΤ. ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ

ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Τηλ – Fax   2645360624

Λευκάδα 19 Απριλίου 2013

Αριθμ.   Πρωτ.: 9/2013

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Λευκάδας καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες και επιστάτες στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή. Χρόνια τώρα οι σύγχρονοι τσιφλικάδες – μεγαλοπαραγωγοί, με την κάλυψη όλων, δρουν ανεξέλεγκτοι. Η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες που καλλιεργεί την ανοχή στην εγκληματική δράση απέναντι στους μετανάστες και όχι μόνο.

Ζητάμε την άμεση τιμωρία των υπευθύνων της δολοφονικής επίθεσης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εγκληματική δράση των μεγαλοτσιφλικάδων της Μανωλάδας. Παραθέτουμε ως θέση το εξής διαφωτιστικό απόσπασμα:

“… Η καλλιέργεια κατάντησε βιομηχανία και οι κτηματίες ακολούθησαν το παράδειγμα της αρχαίας Ρώμης, μόλο που δεν την είχαν ακουστά. Έφεραν σκλάβους μόλο που δεν τους αποκαλούσαν σκλάβους: Κινέζους, Γιαπωνέζους, Μεξικανούς, Φιλιππινέζους.  Αυτοί ζουν με ρύζι και φασόλια, έλεγαν οι επιχειρηματίες. Δεν έχουν ανάγκες… Να, κοίτα τους πως ζουν. Κοίτα τι τρώνε. Κι αν τύχει και κάνουν το ζόρικο, πίσω στην πατρίδα τους… Τους δουλοπάροικους που έφεραν από το εξωτερικό τους έδερναν, τους τρομοκρατούσαν, τους πέθαιναν της πείνας, τόσο που, άλλοι ξαναγύριζαν στον τόπο τους και άλλοι εξαγριώθηκαν απ΄την απόγνωση και ή τους σκότωσαν ή τους εξόρισαν. Και ολοένα τα κτήματα μεγάλωναν σε έκταση…”

Τζον Στάινμπεκ – Τα σταφύλια της οργής – 1939.

 Το Δ.Σ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights