Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Μαΐου 2021

SOS από το Νοσοκομείο Ζακύνθου

Tο πετρέλαιο στο νοσοκομείο της Ζακύνθου σήμερα τελειώνει…

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως το πετρέλαιο φτάνει μέχρι και για σήμερα, οπότε και οι τεχνικοί θα κλείσουν τις δεξαμενές για να μην μπει αέρας.

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφο που απέστειλε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Κομιώτης στην ΕΚΕΠΥ, που είναι η αρμόδια υπηρεσία για την έγκριση προμηθειών, επισημαίνονται οι επιτακτικές ανάγκες του Νοσοκομείου σε υγειονομικό υλικό και αντιδραστήρια και ζητείται η διάθεση αποθεμάτων από άλλα Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας!

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται πως οι συμβάσεις για την προμήθεια υλικών έχουν λήξει, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει εγκριθεί το πρόγραμμα προμηθειών.

Πιο συγκεκριμένα, το νοσοκομείο δεν έχει αποθέματα από υλικά όπως συνδετικά οξυγόνου, τζελ υπερήχων, μάσκες aerolin παιδιών και ενηλίκων, πεταλούδες, βαμβάκι, υδρόφυλλη γάζα, φλεβοκαθετήρες, σύριγγες, ενώ αποθέματα μιας μόνο εβδομάδας υπάρχουν σε υλικά όπως καθετήρες, ουροσυλλέκτες, γυψοταινίες,κτλ.

Ο Δήμος Ζακύνθου απαιτεί την άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Ζακύνθου,  για την εξασφάλιση των απαραίτητων υλικών –φαρμάκων, τροφίμων και καυσίμων– που θα συμβάλλουν στην ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου κατά το τρέχον και άμεσο διάστημα, αλλά και τη συνολική αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες του νέου κτιρίου.

Ο Δήμος Ζακύνθου καλεί:

  • Το Ε.ΚΕ.Π.Υ. να καλύψει, άμεσα και με κάθε δυνατό τρόπο, τις επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες του Γ.Ν.Ν.Ζακύνθου σε υγειονομικό υλικό, αντιδραστήρια και πετρέλαιο κίνησης, στις ελάχιστες απαραίτητες ποσότητες, όπως έχουν ζητηθεί από το Διοικητή, μέχρι να δοθεί η δυνατότητα προμήθειας με νόμιμες διαδικασίες, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου για το επόμενο διάστημα, κατά το οποίο η κίνηση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω τουριστικής περιόδου.
  • Το Υπουργείο Υγείας να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε να απελευθερωθούν οι περιφερικοί μειοδοτικοί διαγωνισμοί, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για αξιόπιστους κεντρικούς διαγωνισμούς.
  • Το Υπουργείο Υγείας να εξασφαλίσει την πληρωμή των δεδουλευμένων, προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς και προς όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, η οποία εκκρεμεί από το Νοέμβριο 2013.

ΠΗΓΕΣ: spirospero.gr, aftodioikisi.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η συνεδρίαση του Π.Σ. Προσχεδιασμένο ή στάση της πλειοψηφίας για εσωπαραταξιακούς λόγους;

22-6-2013 ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.Ι.Ν. ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *