Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Δημοτική Κίνηση “Όλοι για τη Λευκάδα”: Γιατί αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

                        Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     Χθές, 15 Απριλίου 2013, συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου. Η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε τη συζήτηση 57 θεμάτων (52 τακτικών και 5 εκτάκτων)!!!

Επειδή αυτό γίνεται κατ’ εξακολούθηση, έχουμε εκφράσει, επανειλημμένως, στο προεδρείο του Δ.Σ. την άποψη ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει επι της ουσίας συζήτηση, με τέτοιον όγκο θεμάτων. Δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων.

Στην αρχή της συνεδρίασης εκφράσαμε, ως Κίνηση, την αντίδρασή μας καταγγέλλοντας την επιμονή του προεδρείου, με τις ευλογίες του κ. Δημάρχου, σε τέτοιου είδους «ψεκάστε – σκουπίστε» συνεδριάσεις, ανακοινώσαμε την αποχώρησή μας από τη συνεδρίαση και καταθέσαμε κείμενο που εξηγούσαμε τους λόγους αυτής μας της στάσης.

     Σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των δυο άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες συμφώνησαν με το κείμενο και οι οποίες επίσης απεχώρησαν.

Το κείμενο που καταθέσαμε ήταν το εξής:

     «Εξελίσσεται σε πάγια τακτική του προεδρείου του Δ.Σ., με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής, να φέρνει μεγάλο αριθμό θεμάτων στα Δημοτικά Συμβούλια.

     Αυτό όπως είναι φανερό, καθιστά δύσκολο έως αδύνατον το έργο των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι δεν μπορούν να παίξουν το ρόλο τους, μπαίνοντας στην ουσία των θεμάτων.

      Παράλληλα όταν δημοτική παράταξη ή δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης ζητήσουν να συζητηθεί εκτάκτως ένα οποιοδήποτε θέμα, συναντούν την αντίδραση και εν τέλει την άρνηση της πλειοψηφίας, στις περισσότερες των περιπτώσεων.

     Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί μια τέτοια τακτική.

     Πιστεύουμε πως πρόκειται για ηθελημένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να «περνά» θέματα χωρίς ουσιαστική συζήτηση, όσο επουσιώδη και τυπικά και να φαίνονται αυτά.

     Ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα αποχωρήσουμε από το Δ.Σ., με την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, ευελπιστώντας ότι θα σταματήσει η όποια προσπάθεια απαξίωσης του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου».

Δυστυχώς μετά από λίγες ώρες, η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαίωσε όσα παραπάνω είχαμε αναφέρει.

Οι εναπομείναντες δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, μπορεί πλέον να καυχώνται ότι θα μπούν στο βιβλίο Γκίνες, γιατί κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. Σε δυο ώρες, ψήφισαν ομοφώνως και τα 57 θέματα, χωρίς να γίνει σε κανένα καμία επι της ουσίας συζήτηση, αν και μόνο η ανάγνωση των θεμάτων και των εισηγήσεών τους (σύμφωνα με τον κανονισμό) απαιτούσε τουλάχιστον δυο ώρες.

Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο διεξοδική (!!!) συζήτηση έγινε.

Συγχαρητήρια!

 

Λευκάδα, 16/4/2013

Για τη Δημοτική Κίνηση

«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Δρακονταειδής Κων/νος

Μπραντζουκάκης Νίκος

 Νικητάκης Μάρκος

Φίλιππας Γιώργος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights