Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Οκτωβρίου 2022

Τι τελικά συμβαίνει με τον Σκορπιό;

Από το Νοέμβριο έπεσε στην αντίληψή μας  ένα συντονισμένο πρόγραμμα καθαριότητας κι “ανακαίνισης” του νησιού πέρα από τις καθιερωμένες εποχιακές εργασίες που εκτελούνται από το μόνιμο προσωπικό κάθε χρόνο.

Αυτό μαρτυρούν τα 4 με 6 φορτηγά που βγήκαν από το νησί με ανακυκλώσιμα υλικά, όπως σίδερα, παλιές μηχανές, οχήματα κατεστραμμένα, αγκυροβόλια, σκουριασμένες δεξαμενές, παλιά ψυγεία και παλαιάς τεχνολογίας κλιματιστικά κ.λπ.

Μια διαδικασία που απαραιτήτως ήταν σε γνώση της διαχειρίστριας εταιρείας, μια που τα πάντα όλα όσα εισέρχονται κι εξέρχονται από το νησί είναι πλήρως καταγεγραμμένα.

Σίγουρα ήταν μια ασυνήθιστη κίνηση που δεν συμβαίνει κάθε χρόνο κι αυτό εύκολα αποδεικνύεται από το γεγονός του όγκου των υλικών  που στάλθηκαν για ανακύκλωση. Εάν δηλαδή αυτό συνέβαινε κάθε χρόνο, τα υλικά στα οποία αναφερόμαστε θα είχαν  φύγει από πέρυσι από το νησί και δεν θα ήταν παλαιότερα του ενός έτους.

Σίγουρα η συμφωνία της χρονομίσθωσης (leasing)  βρισκόταν αρκετό καιρό στις διαπραγματεύσεις πριν γίνει ευρέως γνωστή.

Όπως και να΄χουν τα πράγματα, σίγουρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη συμφωνία  για την περιοχή μας που μόνο θετικά μπορεί να την αποτιμήσει κανείς, αφού για χρόνια τώρα ο Σκορπιός παραμένει στην ουσία ένα «νεκρό» νησί,  έχοντας απωλέσει  μεγάλο μέρος της παλιάς του λάμψης.

Οι όποιες ενστάσεις εκφράζονται, θα έπρεπε λογικά να στοχεύουν στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης εργασίας των 16 εργαζομένων που απασχολούνται στο νησί, υπενθυμίζοντας ότι εργάζονται αρκετά χρόνια, πολλοί, δε, από αυτούς  βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Όσον αφορά τις ενστάσεις που εκφράστηκαν υπέρ του Ελληνικού δημοσίου και της υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος από αυτοδιοικητικούς και μη, θα τους συνιστούσαμε να ήταν λιγάκι πιο φειδωλοί στις δηλώσεις τους, γιατί εάν αρχίσουμε και ψάχνουμε ποιοι εγκληματούν σε βάρος του περιβάλλοντος, πιθανόν να  βρεθούνε εκτεθειμένοι, ή αλλιώς “στο σπίτι του κρεμασμένου κανείς δεν πρέπει να μιλάει για  το σκοινί”!  Είδαμε κάτι «Ελληναράδες» που χτίσανε και πως χτίσανε, αλλά και  κάποιοι πως διαχειρίστηκαν τον «δημόσιο» πλούτο τα τελευταία 30 χρόνια! Και για να μένουμε στο θέμα και να μην πηγαίνουμε μακριά, βλέπε “Ολυμπιακή Αεροπορία”.

δείτε σχετικά: Κάτι τρέχει με τον Σκορπιό…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.