Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Μάι 2021

Έλληνας καθηγητής ανάμεσα στους κορυφαίους ακαδημαϊκούς του κόσμου

Στην Ισπανία θα καταθέτει στο εξής την επιστημονική του γνώση, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ζαπουνίδης, ο οποίος κατέλαβε θέση Ακαδημαϊκού στη Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών της Ισπανίας.

Σκοπός της Βασιλικής Ακαδημίας Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών της Ισπανίας είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των σημαντικότερων ερευνητικών ιδρυμάτων και ακαδημιών από όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων αναλαμβάνει την προώθηση της επιστημονικής γνώσης σε συνδυασμό με τεχνικές διαμόρφωσης πολιτικής και λήψης αποφάσεων στους τομείς της οικονομίας και των χρηματοοικονομικών.

Στη RACEF ανήκουν ερευνητές, πολιτικοί και κορυφαία στελέχη από όλο τον κόσμο.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχει τιμήσει η Βασιλική Ακαδημία με τίτλο Ακαδημαϊκού είναι οι: Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν(πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας,) ο Ρομάνο Πρόντι (πρώην Πρόεδρος της Ιταλικής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Ζοζέ Ανχελ Γκουρία (Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ), καθώς και τους Νομπελίστες Ρόμπερτ Αουμαν, Ντάνιελ Κάνεμαν, Φιν Κίντλαντ, Ερικ Μάσκιν και Τζόζεφ Στίγκλιτζ.

Η Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών της Ισπανίας (RACEF-Royal Academy of Economic and Finance Sciences of Spain) στην Ισπανία, το 1958, αλλά οι ρίζες της μπορούν να αναζητηθούν στον 18ο αιώνα, όταν ο Φερδινάνδος ΣΤ βασιλιάς της Ισπανίας ίδρυσε το Βασιλικό Διοικητικό Συμβούλιο Εμπορίου.

ΠΗΓΗ: spirospero.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *