Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Μάι 2021

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 15 Απριλίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                    49100, Κέρκυρα                                        

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα

  Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Νορβηγίας στη χώρα μας, κ. Sjur Larsen.

Η οικονομική κρίση, οι συνέπειες από αυτή αλλά και τα αίτια που τη δημιούργησαν αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο συζήτησης, μεταξύ του Περιφερειάρχη και του κ. Πρέσβη, ο οποίος δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός είναι υποκείμενο θαυμασμού, γιατί καταφέρνει να περνάει τόσο δύσκολες μέρες, με την επιβολή επώδυνων μέτρων, που κανείς άλλος δε θα μπορούσε να αντέξει».

Ακολούθως, ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στην οικονομία της χώρας του, την οποία παρουσίασε ως ισχυρή και υγιής, καθώς, όπως είπε, στηρίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, όπως και στις μεγάλες και αποτελεσματικές ιχθυοκαλλιέργειες, που παράγουν εξαγώγιμα προϊόντα, ενώ ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να τον ενημερώσει σχετικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας και τις πηγές εισοδήματος των κατοίκων και πως εξασφαλίζεται αυτό.

 Η Ιόνια Περιφέρεια είναι κατεξοχήν μια Περιφέρεια του Πολιτισμού και της Μουσικής

   Αναφερόμενος στη δυναμική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο κ. Σπύρου παρουσίασε τον Τουρισμό, ως βασική δραστηριότητα, την οποία, όπως τόνισε, υποστηρίζει με δράσεις προβολής η Περιφέρεια, ενώ εκτενή αναφορά έκανε στο φυσικό περιβάλλον, το ανθρωπογενές και το δομημένο, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στον Επτανησιακό Πολιτισμό.

«Τα νησιά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, «είναι νησιά της Μουσικής και ο Πολιτισμός τους είναι ο πραγματικός τους πλούτος. Σε αυτή την Περιφέρεια», σημείωσε, γεννήθηκαν και έζησαν ο εθνικός μας ποιητής, ο συνθέτης του Εθνικού Ύμνου αλλά και του Ολυμπιακού Ύμνου.

Τα Ιόνια Νησιά», πρόσθεσε, «ήταν ανέκαθεν πλησιέστερα στην ευρωπαϊκή κουλτούρα, καθώς βίωσαν ξεχωριστή ιστορική πορεία, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και αποτελούν σημεία αναφοράς για τον Πολιτισμό».

Μάλιστα, ο κ. Σπύρου έκανε γνωστό στον κ. Πρέσβη, ότι κατά τη διάρκεια έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν το 2016, πάνω από 2000 μουσικοί θα παιανίσουν στην Κέρκυρα τον Ολυμπιακό Ύμνο, σε απευθείας σύνδεση με τη Βραζιλία, παρουσιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυναμική της Περιφέρειας στον τομέα του Πολιτισμού και, κυρίως, της Μουσικής.

 Υψηλού εισοδηματικού επιπέδου οι Νορβηγοί τουρίστες

   «Οι Νορβηγοί τουρίστες», είπε ο κ. Sjur Larsen, «βρίσκουν στην Ελλάδα το άριστο κλίμα που δεν υπάρχει στη Νορβηγία, είναι φιλήσυχοι επισκέπτες και δε δημιουργούν προβλήματα στον τόπο φιλοξενίας και, επιπλέον, έχουν να διαθέσουν για τις διακοπές του αρκετά υψηλό κονδύλι».

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο θαλάσσιο τουρισμό και την αγάπη των Νορβηγών για τα θαλάσσια σπορ και κάλεσε τον κ. Πρέσβη να μεταφέρει το μήνυμα φιλοξενίας στους Νορβηγούς, προσκαλώντας και τον ίδιο να κάνει διακοπές στα Ιόνια Νησιά, προκειμένου να αποκομίσει ιδία άποψη.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *