Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Οκτωβρίου 2019

Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία για την πώληση του Σκορπιού

Ουσιαστικά οι συζητήσεις που γίνονται αφορούν σε χρονομίσθωση (leasing) για μακρά χρονική διάρκεια (το ελάχιστο 30 χρόνια). Επίσης,  δε μιλάμε για έναν επενδυτή, αλλά για κάποια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της ενοικίασης πολυτελών θέρετρων για γερά  βαλάντια σε διαφορετικά τουριστικά μέρη της υφηλίου. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από νεώτερα στοιχεία.

Οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί να πωληθεί είναι κυρίως τέσσερις:

Α) Δεν μπορεί να εκτιμηθεί η αξία του Σκορπιού, γιατί δεν έχει συγκρίσιμο μέγεθος πώλησης με κανένα άλλο νησί στον κόσμο λόγω της «βαριάς» κληρονομιάς που κουβαλάει.

Β) Κανείς  ιδιώτης μεγιστάνας δεν θα κατέβαλε ένα τόσο υψηλό τίμημα και να ζει στη «σκιά» της οικογένειας των Ωνάση. Θα προτιμούσε ίσως με τα ίδια χρήματα να συνδέσει έναν άλλο επίγειο παράδεισο με το όνομά του.

Γ) Στη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση υπάρχουν όροι που λειτουργούν ανασταλτικά σε μια τέτοια εξέλιξη.

Δ) Στο νησί υπάρχουν οι οικογενειακοί τάφοι των Ωνάση που μέχρι σήμερα δεν έχει καλά-καλά επιτραπεί ούτε  η φωτογράφησή τους, πόσο μάλλον  να επιχειρηθεί η απομάκρυνσή τους ή η αλλαγή κυριότητας της περιοχής που τους φιλοξενεί.

Έτσι,παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, φέρεται να προκρίνεται το σενάριο, ο Σκορπιός, διατηρώντας τα υφιστάμενα κτίρια και πιθανόν αφού οικοδομηθούν ελάχιστα νέα σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον, εάν υπάρξει ζήτηση, να οδεύει σε τουριστική αξιοποίηση.

Tο κοινό στο οποίο θ’ απευθύνεται; Επισκέπτες με …φουσκωμένες  τσέπες που επιθυμούν να ζήσουν το  «μύθο» τους,  αισθανόμενοι, έναντι ακριβού τιμήματος, υψηλοί προσκεκλημένοι της πάλαι ποτέ «κραταιάς» οικογένειας των Ωνάση.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την λειτουργία Περιφερειακού Ταχυδρομικού Γραφείου Γ1 τάξης σε Λαζαράτα κι Εγκλουβή Λευκάδας

Από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ΑΕ εκδόθηκαν οι παρακάτω ανακοινώσεις για την λειτουργία Περιφερειακών Ταχυδρομικών Γραφείων σε Λαζαράτα κι Εγκλουβή Λευκάδας: […]

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη η ένταξη για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ στο Μεγανήσι (θέση Σχίζα) και το σύστημα μεταφόρτωσης μεταφοράς στερεών αποβλήτων

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπέγραψε την ένταξη της Πράξης: «Έργο αποκατάστασης ΧΥΤΑ και σύστημα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *