Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Μάι 2021

Η Αθηνά Σουγλέρη την Τετάρτη 17 Απρίλη 19:30 στο “περι τεχνών” , Κανακάρη και Αράτου ,Πάτρα

Η Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης κ. Αθηνά Σχινά
Έχει αναφερθεί στα έργα της δημιουργού, τονίζοντας “το αμείωτο και συνεχώς μάλιστα αυξανόμενο ενδιαφέρον της για την αειφόρο ανάπτυξη και για τις αλυσιδωτές σχέσεις που αφορούν όλες τις μορφές ζωής, τόσο τις περιβαλλοντικά επιφανειακές, όσο κι εκείνες τις αθέατες που ενεδρεύουν στον υπόγειο ορίζοντα, αλλά και στον ενάλιο κόσμο”. Η ίδια θεωρητικός της τέχνης, έχει επισημάνει επίσης την ευαισθησία της ζωγράφου σχετικά με την διαλεκτική των χρωμάτων και την αμεσότητα της εξπρεσιονιστικά χειρονομιακής γραφής που χρησιμοποιεί η Αθηνά Σουγλέρη, ιδιαίτερα στις πιο αφαιρετικές της συνθέσεις, εκεί όπου αποτυπώνονται τα συναισθήματα και η δραστήρια φαντασία της.
Η Αθηνά Σουγλέρη, ως action-artist, με καθημερινές ενασχολήσεις, πράξεις και έργα που αφορούν το οικοσύστημα και τις ανακυκλώσεις του, εστιάζει στην σύγχρονη αντίληψη του πολιτισμένου κι ενεργού πολίτη, που οφείλει να παροτρύνεται από τις συγκυρίες, προκειμένου όχι μόνο να συμμετάσχει σε αλληλέγγυες δράσεις για την διάσωση και την αειφόρο ανάπτυξη του περιβάλλοντος, αλλά (όπως η εποχή μας θεωρεί αναγκαίο), οφείλει ο ίδιος να παρεμβαίνει πλέον ως καταλύτης αντίστασης απέναντι στην αδιαφορία και στην καταναλωτική αλαζονεία, η οποία όπως γνωρίζουμε έχει επιφέρει τόσο δεινά στην φύση. Μια φύση, που δεν είναι άλλη από τον ίδιο μας τον εαυτό”.

Έργα της υπάρχουν στην γκαλερί http://saatchionline.com/sugleri του Λονδίνου. Βιογραφικό και πληροφορίες για εκθέσεις και δημοσιεύματα : http://sugleri.blogspot.com

2 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *