Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Μαΐου 2022

Το Μεγανήσι και οι άλλοι (του Λευτέρη Π. Κατωπόδη)

Μετά το δημαρχιακό λόμπυ του Δήμου Λευκάδας,  το οποίο  διέγραψε από το χάρτη της Λευκάδας το Μεγανήσι,  η νομενκλατούρα της πόλης ξαναχτύπησε.

Αυτή τη φορά με τον κ. Δουβίτσα, υπεύθυνο του διαδικτυακού  κόμβου της ΕΤΙΝΑΕ.

Όπου εμφανίζοντας τους νησιώτικους Νομούς των Ιονίων Νήσων, αποτύπωσε  την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, τους Παξούς, την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και την Ζάκυνθο.

Κατά τον κ. Δουβίτσα, τον οποίο δεν έχω την τιμή να τον γνωρίζω,  στα Ιόνια νησιά δεν υπάρχει το Μεγανήσι.

Να του θυμίσω λοιπόν, μια και δεν το γνωρίζει προφανώς,  ότι το Μεγανήσι, το οποίο είναι  μεγαλύτερο από τους Παξούς σε έκταση και πληθυσμό, βρίσκεται στη Νοτιοανατολική πλευρά της Λευκάδας, δίπλα από το Σκορπιό.

Αποτελεί τον δεύτερο Δήμο του Νομού Λευκάδας και έχει  τρεις οικισμούς.

Στο Νησί αυτό έγιναν και γίνονται επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στον τουριστικό τομέα, από νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι επιστρέφουν στον τόπο τους.

Αυτό το νησί οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού φρόντισαν να το εξαφανίσουν από τα Ιόνια νησιά και από το Νομό Λευκάδας.

Δικαίως λοιπόν ο Δήμαρχος Μεγανησίου, διαμαρτύρεται έντονα και θεωρεί την «παράλειψη» αυτή προσβλητική και υποτιμητική, εγώ θα έλεγα και σκόπιμη, όσο και αν ευγενικά προσπάθησε ο Δήμαρχος να το αποφύγει.

Είναι γνωστή η διαχρονική προσπάθεια που γίνεται από γνωστούς κύκλους της Λευκάδας να θέσουν στο περιθώριο ή την ανυπαρξία το Μεγανήσι.

Θα πρέπει όμως κάποτε να εννοήσουν ότι το Μεγανήσι θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία και γρήγορα θα κατακτήσει την θέση που του αξίζει, σε πείσμα όλων αυτών.

Τέλος στην πρόσκληση της ΕΤΙΝ προς τους επιχειρηματίες του Μεγανησιού να διαφημίσουν την επιχείρησή τους, είναι σίγουρο ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο να υπάρξει ανταπόκριση, εκτός εάν οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού ανανήψουν και αποτυπώσουν τον χάρτη όπως είναι στην πραγματικότητα και όπως επιβάλει και η τουριστική δεοντολογία. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να ενεργήσει και ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου, τον οποίο καλούμε να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία και να επαναφέρει στην τάξη τους υπεύθυνους του σχεδιασμού.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ Π. ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

9-4-2013

Σημείωση MN: υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνος διαμαρτυρήθηκε έντονα σε επιστολή του που αναρτήθηκε στο  meganisitimes σχετικά με τη λειτουργία του διαδικτυακού κόμβου www.visitionislands.com όπου το Μεγανήσι δεν εμφανίζεται καν, πράγμα το οποίο θεωρεί προσβλητικό.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *