Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιουλίου 2021

41 άτομα στη Λευκάδα εισέπρατταν παράνομα τις σύνταξεις νεκρών συγγενικών τους προσώπων

Αυτό αποκαλύπτεται από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με τη λίστα το Υπουργείου, εκείνοι που εισέπρατταν συντάξεις νεκρών στην Αχαΐα έφθασαν τους 104, στην Ηλεία στους 39, στην Αιτωλοακαρνανία 25, στην Λευκάδα 41, στην Ζάκυνθο 12. Τα σχετικά στοιχεία αναμένεται να διαβιβαστούν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Διονυσία Παπαδοπούλου. Η εισαγγελική λειτουργός αναμένεται από την πλευρά της να ζητήσει έρευνα για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το Δημόσιο έδινε συντάξεις σε 51.551 άτομα, που εισέπρατταν τις συντάξεις για λογαριασμό συγγενών τους, που είχαν αποβιώσει χωρίς να το έχουν δηλώσει. Έτσι, η ετήσια ζημιά ήταν ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ. Τελικά, οι επιθεωρητές του υπουργείου εξέτασαν 4.000 περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν προσήλθαν να απογραφούν και ζήτησαν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους από τους Δήμους. Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι οι μισοί δικαιούχοι είχαν αποβιώσει και μάλιστα πολλοί εδώ και πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι σε 2.031 περιπτώσεις ο δικαιούχος είχε φύγει από τη ζωή, εντούτοις η σύνταξη καταβαλλόταν κανονικά.

ΠΗΓΗ: agrinionews.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Παραχωρείται για δύο έτη το παλιό νοσοκομείο για προσωρινή στέγαση του Γηροκομείου

Υπογράφηκε η σχετική σύμβαση Ο «Οίκος Πρόνοιας Λευκάδος (Γηροκομείο) – Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων» αναλαμβάνει την επισκευή συντήρηση και κατασκευαστική αποκατάσταση […]

Πρόσκληση ανέργων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση»

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση». […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *