Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απρίλιος 2021

Συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ Λευκάδας, για πολιτικό κι οργανωτικό προγραμματισμό. Στην συνάντηση και οι δήμαρχοι Λευκάδας και Μεγανησίου

ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Συνεχίστηκαν και αυτό το τριήμερο (Παρασκευή –Σάββατο –Κυριακή) σε  διάφορους νομούς της χώρας ,  οι κομματικές  εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια του Πολιτικού και Οργανωτικού Προγραμματισμού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, αλλά  και των αποφάσεων του πρόσφατου Συνεδρίου του Κινήματος.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν , παραβρέθηκαν μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου, οι οποίοι και είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν  μέλη και  στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τις αποφάσεις του  9ου Συνεδρίου , να συντονίσουν το διάλογο και να καταγράψουν τις προτάσεις για την καλύτερη  λειτουργία της οργάνωσης  στο επόμενο διάστημα.

Στη Λευκάδα, σε μια ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση , που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου , ομιλητής ήταν ο πρώην Βουλευτής και τέως Νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, ήταν οι δύο Δήμαρχοι Λευκάδας και Μεγανησίου Κώστας Αραβανής και Στάθης Ζαβιτσάνος, ο πρώην Βουλευτής Σπύρος Μαργέλης , οι πρώην υποψήφιοι Βουλευτές Σπύρος Καρβούνης και Γιώργος Ράπτης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και πρώην Δήμαρχοι.

Ο κ. Ιωάννου , ενημέρωσε διεξοδικά για τις αποφάσεις του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου αλλά και τις πρωτοβουλίες που πήρε ή πρόκειται να πάρει το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της συμμετοχής του στην Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης. «Η υπογραφή του μνημονίου , τόνισε  μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννου,  και η μετέπειτα ακολουθούμενη πολιτική αποτέλεσε ουσιαστικά έναν ιστορικό συμβιβασμό της παράταξής μας προκειμένου να σωθεί η χώρα. Όμως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε  ότι , ήταν μέγιστο πολιτικό λάθος να αναλάβουμε την ευθύνη και να σηκώσουμε μόνοι το μεγάλο βάρος εκείνων των επιλογών , χωρίς μάλιστα να διαθέτουμε την απαιτούμενη πολιτική νομιμοποίηση.  

Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε και πληρώνει ακόμη και σήμερα ένα  τεράστιο πολιτικό κόστος….

 Το  Συνέδριό μας, τόνισε σε άλλο σημείο, αποφάσισε και θα προτείνει στην Κυβέρνηση ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Υπέρβασης των μνημονίων , ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι ,  υπάρχει  αδήριτη ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων που μετέχουν στην Κυβέρνηση και να τεθούν αυστηροί κανόνες λειτουργίας όχι μόνο της Κυβέρνησης αλλά και της Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας , προκειμένου   να αποφευχθούν λάθη, αδυναμίες αλλά και καθυστερήσεις  που διαπιστώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.»

 Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στην ανάγκη  της οργανωτικής ανασυγκρότησης που είναι απαραίτητη και  κάλεσε όλα τα μέλη και τα στελέχη του νησιού , να βοηθήσουν στην επαναλειτουργία της οργάνωσης , η οποία  όπως τόνισε, πρέπει να ξαναποκτήσει  τα θεσμικά της  χαρακτηριστικά  και να κατακτήσει πολιτικές διαδικασίες που θα την επανασυνδέσουν  με την κοινωνία , θα παράξει πολιτικές,  θα αναδείξει νέα στελέχη και θα πρωταγωνιστήσει στους μαζικούς χώρους και τα κινήματα.

«Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι , τόνισε κλείνοντας την εισήγησή του ο κ. Ιωάννου, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο μέλος του ΠΑΣΟΚ , να υπηρετήσουμε τα  3 βασικά μηνύματα του πρόσφατου Συνεδρίου μας .

 1.Απαιτείται  από όλους μας,   ΑΛΛΑΓΗ στην πολιτική μας λειτουργία .

 Να σταματήσουμε να λέμε ως ΠΑΣΟΚ πολλά και γενικά , γιατί ο κόσμος εδώ και πολύ καιρό δεν μας ακούει , και αντί αυτού ως Κίνημα να κάνουμε  όσα μπορούμε περισσότερα  και συγκεκριμένα , γιατί οι πολίτες μας παρατηρούν και κρίνουν  όχι τις προθέσεις αλλά τα αποτελέσματα των προτάσεων και των επιλογών μας .

 2. Επιβάλλεται  όσο ποτέ , η βαθειά ΑΝΑΝΕΩΣΗ του στελεχιακού μας δυναμικού.

Όχι μόνο ηλικιακή ανανέωση, αλλά κυρίως  πολιτικής κουλτούρας και ποιότητας  συμπεριφορών.

Έχουμε ανάγκη να βγουν μπροστά νέα στελέχη με άποψη και διάθεση προσφοράς, για να αλλάξουν την εικόνα του κινήματος .

Στελέχη που δεν θα αρκούνται στα «κούφια λόγια τα μεγάλα» και στο βάθος  θα υποκρύπτουν μόνο φιλοδοξίες ,  τις οποίες μάλιστα θα υπηρετούν μάλιστα με παλαιοκομματικές και ξεπερασμένες πρακτικές.

Όπως είπα πρόσφατα σε παρόμοια συνάντηση, η νέα γενιά  έχει βάλει  πολύ ψηλά τον πήχη της ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ καιδεν έχει άλλη επιλογή παρά μόνο να πετύχει, αρκεί να απομονώσει  κάποια λίγα στελέχη,  ακόμη και νεαρής ηλικίας(έχω δυστυχώς συγκεκριμένα παραδείγματα)  ,που με  αλαζονική και αυτάρεσκη συμπεριφορά  και  ακολουθώντας πρακτικές  «πολιτευτών» του παρελθόντος ,δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην ήδη άσχημη  εικόνα του ΠΑΣΟΚ και στην προσπάθεια όλων μας  να ανακάμψουμε.

3.Αναγκαία προϋπόθεση για  τη συνέχεια και την προοπτική μας , είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ.

Όχι επίπλαστης και προσχηματικής , αλλά  πολιτικής και ουσιαστικής  , που θα σφυρηλατείται  στη καθημερινή  δράση  της οργάνωσης και της κοινωνίας.

Ενότητα μελών και στελεχών , που δεν μένει μόνο στις καλές  προθέσεις, αλλά θα γίνεται πράξη στην καθημερινή  μας λειτουργία.

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για  ανταγωνισμούς και πισώπλατα μαχαιρώματα μεταξύ των στελεχών.

 Μόνο αν εφαρμόσουμε όλα τα παραπάνω, συνέχισε ο κ. Ιωάννου. μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον  αποδείκνύοντας ότι παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε,  η Παράταξη μας έχει αστείρευτες δυνάμεις , και θα διαψεύσουμε όλους αυτούς που έχουν  προβλέψει το αδιέξοδο και τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ.»

 Μετά την εισήγηση του Βασίλη Ιωάννου υπήρξαν ερωτήσεις  και τοποθετήσεις για πολλά θέματα , ενώ κατατέθηκαν και συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των οργανώσεων , όσο για τις διαδικασίες ανάδειξης των νέων οργάνων στους δύο Δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου , στο νομό Λευκάδας αλλά και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι οποίες και θα πρέπει σύμφωνα και με τις σχετικές αποφάσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. ΄Η υπογραφή του μνημονίου , τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννου, και η μετέπειτα ακολουθούμενη πολιτική αποτέλεσε ουσιαστικά έναν ιστορικό συμβιβασμό της παράταξής μας προκειμένου να σωθεί η χώρα΄
    ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *