Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Smart-Meganisi

Στα νησιά Κάλαμος, Καστός, Χάλκη, Τήλο, Ιθάκη, Μεγανήσι, Κέα και οι Σπέτσες η εφαρμογή Smart – Islands. Διαβάστε τι θα μπορούν να βλέπουν οι κάτοικοι… online –

“Η Ύδρα κινείται σε ρυθμούς νέων τεχνολογιών.

Στο νησί του Σαρωνικού ήδη υλοποιούνται οι τηλεματικές εφαρμογές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Smart-Islands, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και οι χιλιάδες φίλοι της Ύδρας να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενημερώνονται με κάθε λεπτομέρεια για ό,τι συμβαίνει στο αγαπημένο τους νησί.

Θέσεις θέας, ζωντανές κάμερες, τρισδιάστατες φωτογραφίες, εφαρμογές Τηλεϊατρικής και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία είναι πλέον στη διάθεση των χρηστών του διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο.

Η όλη εφαρμογή είναι αμφίδρομη και θα ανανεώνεται – εμπλουτίζεται συνεχώς” επισημαίνει στο “Portnews.gr”, ο Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, το οποίο έχει την ευθύνη για τη Συλλογή στοιχείων από όλα τα ελληνικά νησιά πού θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Στο tablet κάθε χρήστης μπορεί να βρει ένα πλήρες σύστημα ακριβούς πληροφορίας για το νησί μας“, συνεχίζει.

Μπορεί να μάθει για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ύδρα, μπορεί να δει τα ιστορικά κτίριά της σε τρισδιάστατη μορφή και να μάθει την ιστορία τους.

Το Smart – Hydra είναι μία δωρεάν εφαρμογή για πολυμέσα iPad και Android App που παρέχει πληροφορίες για το ταξίδι, τη στέγαση, την ψυχαγωγία, τον ελεύθερο χρόνο, την ιστορία, τον καιρό, την υγεία, τα δημόσια ζητήματα και πολλά άλλα.

Δηλαδή ο επισκέπτης να μπορεί άμεσα να κάνει απευθείας κράτηση για την πτήση ή το εισιτήριό του για το νησί της Ύδρας, να ξεναγηθεί σε όλα τα καταστήματα με τις περισσότερες από οπουδήποτε αλλού πληροφορίες, να θαυμάσει τις θέσεις θέας του νησιού τρισδιάστατα ή να πετάξει εικονικά πάνω από την Ύδρα απολαμβάνοντας πανοραμικές και σφαιρικές φωτογραφίες

Την ίδια στιγμή ο κάτοικος της Ύδρας, που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας μπορεί να έρθει σε επαφή με το νοσοκομείο της Αθήνας, με το οποίο θα υπάρχει συνεργασία, να συνδεθεί με το γιατρό που εφημερεύει, να γίνει η διάγνωση και αν χρειασθεί να αποσταλεί μέχρι και ελικόπτερο για τη μεταφορά του“.

Σημειώνεται, ότι η έχει ολοκληρωθεί η συλλογή υλικού από τα Νησιά Κάλαμος, Καστός, ενώ ολοκληρώνεται για τη Χάλκη, την Τήλο και την Ιθάκη και ακολουθούν το Μεγανήσι, η Κέα και οι Σπέτσες.”

ΠΗΓΗ: portnews.gr  via news 247.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights