Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

“Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την πλήρωση της θέσης του αγροτικού ιατρού στο Μεγανήσι”,

δήλωσε στο  “Έθνος” ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στ. Ζαβιτσάνος, προϊδεάζοντας για το μέλλον των αγροτικών ιατρών στο νησί, όπου ήδη  υπηρετεί ένας από τους δύο αγροτικούς γιατρούς που είχαμε˙ κι αυτός είναι για δύο ακόμα μήνες. Δε γνωρίζουμε εάν από το υπουργείο δοθεί κάποια παράταση. Εκείνο που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι “ελέω Τρόικας” κινδυνεύουμε να χάσουμε τους αγροτικούς γιατρούς  πασχαλιάτικα και καλοκαιριάτικα.  Και με αυτό το θέμα ασχοληθήκαμε πολλάκις. Μάλιστα τότε είχε τεθεί και στον ίδιο τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου (5:29 του video) από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου στο Συνέδριο των Μικρών Νησιών που είχε πραγματοποιηθεί Μεγανήσι. Φαίνεται όμως τώρα το ζήτημα να έχει δρομολογηθεί δυσμενώς για το Μεγανήσι και τα άλλα Μικρά Νησιά, αφού εμμέσως τα χρήματα με τα οποία αμοίβονται οι αγροτικοί γιατροί ισοδυναμούν πλέον με επίδομα ανεργίας και κανείς δεν προσφέρεται να καλύψει τα κενά. Εκτός λοιπόν από το Μεγανήσι ακόμα 40 νησιά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με γιατρούς.

Τι δήλωσε στο “Έθνος” ο κ. Στάθης Ζαβιτσάνος

Ιθάκη – Μεγανήσι: Την απόφαση να προσφερθεί δωρεάν διαμονή στον γιατρό που θα πάει στην Ιθάκη πήρε ο δήμος, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιωάννη Κασσιανό, προκειμένου να μην μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές των ντόπιων αλλά και των τουριστών.

Ο μισθός του αγροτικού γιατρού είναι απαγορευτικός και για το Μεγανήσι, όπου βγαίνουν προκηρύξεις, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. “Αν είχαμε μαζί με τον γιατρό της γενικής ιατρικής και τους αγροτικούς που προβλέπονται, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα”, τονίζει ο δήμαρχος Ευστάθιος Ζαβιτσιάνος.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Το θέμα πρέπει να έρθει σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο του Μεγανησίου, όπου πρέπει να απαιτηθεί κάτι ανάλογο που έπραξε και ο δήμος Ιθάκης, δηλαδή προσφορά οικίας στους αγροτικούς ιατρούς που θα δηλώσουν ως επιλογή τους το Μεγανήσι. Τώρα, πως από Περιφερεικά Ιατρεία, αναβαθμίσεις, τηλεϊατρικές, Πολυδύναμα Ιατρικά Κέντρα  βρισκόμαστε “γυμνοί” μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα, ας μας το εξηγήσουν οι  “Πρεσβευτές του Μνημονίου” και οι “περί αυτών”  υποστηρικτές τους που δεν έχαναν ώρα μέσω σχολίων να επιτίθενται στο site.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από το Δ.Σ. ΠΑΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ με επίκεντρο τη διαιτησία στο ματς της πρώτης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Α.Ο. ΚΑΡΥΑΣ

Στις 13-10-2013 στο δημοτικό γήπεδο Σφακιωτών διεξήχθη η αναμέτρηση της ομάδας μας  ΠΑΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ με την μάδα του Α.Ο. ΚΑΡΥΑΣ για την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights