Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Μάι 2021

“Ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-22M Backfire στοχοποίησε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ”

Ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό πραγματοποίησε πρόσφατα “προσομοίωση επίθεσης” με πυραύλους cruise εναντίον της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας στην Ασία, ανέγειρε νέα ερωτήματα σχετικά με το στόχο της Μόσχας στο μέλλον των αμερικανο-ρωσικών συνομιλιών αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα washingtontimes.com .

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ένα αεροσκάφος Tu-22M Backfire της ρωσικής στρατηγικής αεροπορίας στις 26 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε “προσομοίωση επίθεσης” με πυραύλους τύπου κρουζ σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο που διέθετε το αντιπυραυλικό σύστημα Aegis και το οποίο είχε αναπτυχθεί σε θαλάσσια περιοχή στην Ιαπωνία ως μέρος της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.

Μια δεύτερη του ιδίου τύπου «επίθεση» πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου κατά «ενός επίγειου χώρου αντιπυραυλικής άμυνας» στην Ιαπωνία χωρίς να προσδιορίσει τίποτα περισσότερο ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία ένα ραντάρ X-band αντιπυραυλικής άμυνας στο βόρειο άκρο της Ιαπωνίας σε βάση μέσα στην θάλασσα, με σκοπό την παρακολούθηση της Β. Κορέας και τις πιθανές εκτοξεύσεις πυραύλων διαβιβάζοντας τα δεδομένα σε μια πιθανή εκτόξευση από την Β.Κορέα.

Σε αυτές τις κινήσεις οφείλουμε να συμπεριλάβουμε την κατασκευή πυρηνικών υποβρυχίων κλάσης Borei που διαθέτουν διηπειρωτικούς πυραύλους Bulava, την κατασκευή πλοίων ηλεκτρονικού πολέμου αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τις προθέσεις της Ρωσίας στην συγκεκριμένη περιοχή του ειρηνικού συνεχίζει το αμερικανικό δημοσίευμα.

Οι Αμερικανοί αξιωματικοί θεωρούν ότι οι «επιθετικές προσομοιώσεις» της Μόσχας έχουν προσβλητικό χαρακτήρα έναντι των ΗΠΑ έχοντας ως στόχο τις αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία αλλά και την ίδια την Ιαπωνία. Πρακτικά η Ρωσία έχει επιστρέψει στην περιοχή με τρόπο που εκνευρίζει τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα πάντα με τον Αμερικανό (στρατηγός τριών αστέρων) η Ρωσία προσπαθεί να επιδείξει ότι πλέον έχει ανακτήσει την ισχύ της στην περιοχή.

Τμήμα ειδήσεων defenecenet.gr

Δείτε την είδηση στα Αμερικάνικα ΜΜΕ εδώ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *