Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Οκτωβρίου 2021

Ο Καθηγητής Νίκος Λυγερός στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για ενημέρωση σχετικά με την ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 1 Απριλίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                   49100, Κέρκυρα                                        

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Καθηγητής Νίκος Λυγερός στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

  Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, επισκέφτηκε ο Καθηγητής, Νίκος Λυγερός, με αφορμή τη διάλεξη που θα δώσει σήμερα στην Κέρκυρα, με θέμα: «Η διαχείριση του νέου οικονομικού περιβάλλοντος και η εξέλιξη των νέων μέσα σε αυτό».

Λόγω της ενασχόλησης του κ. Λυγερού με το θέμα της οριοθέτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ), ο κ. Σπύρου ενημερώθηκε σχετικά, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε στις εξελίξεις των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και στη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων αναφορικά με τις Περιβαλλοντικές Μελέτες που αφορούν στις έρευνες αυτές.

Επίσης, ο κ. Σπύρου τόνισε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα, ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις από τον ειδικό συνεργάτη, Καθηγητή Νίκο Βαρότση και αναμένει τις μελλοντικές ενέργειες με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις επιφυλάξεις του σχετικά με την  προστασία του Περιβάλλοντος, καθώς, όπως σημείωσε, η τουριστική πηγή εσόδων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων αποφάσεις για έργα του Μεγανησίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κέρκυρα 19 Σεπτεμβρίου 2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 26610-39606 Email:grafeio_typou@pin.gov.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *