Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Στα δίχτυα Μεγανησιώτη ψαρά πιάστηκε ανεκτίμητος αρχαιολογικός θησαυρός, ανάμεσά του ο χρυσός αργαλειός της Πηνελόπης

Ο ψαράς  έριξε τα   δίχτυα του  ΒΔ  στην νήσο Άτοκο,  σε γνωστή του περιοχή, όταν ξέσπασε μπουρίνι που τον ανάγκασε να βγει από την καθιερωμένη ρότα και  να απλώσει όπως-όπως τα δίχτυα του για να μην  γυρίσει  ανάποδα το καϊκι του από τον ισχυρό άνεμο.

Την επόμενη μέρα που πήγε να τα σηκώσει διαπίστωσε ότι ήταν γερά πιασμένα στο βυθό και ζήτησε  βοήθεια από ανεμότρατα που ήταν στην περιοχή για ψάρεμα. Η ανεμότρατα με την βοήθεια του γερανού που διαθέτει  κατάφερε να ξεκολήσει τα δίχτυα που όταν ήρθαν στην επιφάνεια, άφησαν  άφωνους πλήρωμα και καπετάνιο. Ανάμεσα σε στρείδια, αστακούς, φύκια και ψάρια είχε μπλεχτεί  μια κατασκευή 4m x 3m με χρυσές κολώνες και σκαλιστά πετράδια, ένα χρυσό ανεμίδι και  τρία χρυσά σκαμνάκια .

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο και παρουσία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσολογγίου τα ευρήματα οδηγήθηκαν με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε  άγνωστο μέρος για καθαρισμό και φύλαξη. Η περιοχή  σηματοδοτήθηκε με GPS και η έρευνα διεξάγεται μέχρι και σήμερα  με πλήρη μυστικότητα υπό το φόβο χρυσοθήρων.

Ο Μεγανησιώτης ψαράς αναμένεται να αποζημιωθεί με ένα σεβαστό ποσό τόσο για τα δίχτυα του, όσο και για την ανακάλυψή του, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι αξίας τόσο μεγάλης που μπορεί να απομειώσει το ελληνικό χρέος έως και 50%.

Το meganisinews εξασφάλισε για τους αναγνώστες του φωτογραφίες και βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights