Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2022

Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη δήμαρχοι που χάριζαν οικόπεδα στην Ήπειρο

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκονται πλέον δύο πρώην δήμαρχοι της Ηπείρου που διαχειρίστηκαν τον ίδιο Δήμο μέχρι και το 2010. Η υπόθεση είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης το 2008, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει.

Στη συγκεκριμένη περιοχή –πρόκειται για πρώην Καποδιστριακό δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας- είχε στηθεί μία ιδιότυπη φάμπρικα. Ιδιώτες καταλάμβαναν δημοτικές εκτάσεις και στη συνέχεια τις διεκδικούσαν δικαστικά. Μόνο που στις δικαστικές αίθουσες ο συγκεκριμένος δήμος δεν εκπροσωπήθηκε σχεδόν ποτέ ώστε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του. Έτσι τα ακίνητα κατέληξαν στους ιδιώτες, ορισμένοι εκ των οποίων έγιναν πλούσιοι καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πρόκειται για πραγματικά φιλέτα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr οι υποθέσεις αυτές ξεπερνούν τις εβδομήντα. Οι περισσότερες σημειώθηκαν την τετραετία 2002-2006 όμως η ίδια τακτική συνεχίστηκε και την επόμενη τετραετία (2006-2010) παρότι είχε αλλάξει δήμαρχος και δημοτική αρχή.

Οι δύο δήμαρχοι της περιόδου εκείνης είναι πλέον αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες. Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση και με περιοριστικούς όρους όπως απαγόρευση της εξόδου από την χώρα.

Η υπόθεση θα κριθεί προσεχώς στις δικαστικές αίθουσες ωστόσο αυτό που αποκτά πλέον μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές αντιδράσεις που θα υπάρξουν από τη σημερινή δημοτική αρχή που διαχειρίζεται τον ίδιο δήμο.

Κατά τις ίδιες πηγές άλλωστε ο σημερινός δήμαρχος της παραθαλάσσιας περιοχής ήταν ένας από τους ανθρώπους που είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες το 2008 για τη φάμπρικα με τα οικόπεδα.

epiruspost

πηγή: lefkasnews.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ομιλία με θέμα “Οι τρεις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ”

Από το βήμα του Συνεδρίου ανακοίνωσε τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους πυλώνες […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *