Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Απάντηση στο δημοσίευμα τις 27ης-3-2013 της δημοτικής κίνησης “Όλοι για τη Λευκάδα”.

Στην ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης “Όλοι για τη Λευκάδα” αναφέρεται η απόρριψη της προσφυγής του Δήμου, από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή, κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακύρωσε την απόφαση του Δ.Σ για τα νέα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης. Θα είχε βέβαια ιδιαίτερη σημασία αν η ανακοίνωση ανέφερε και το λόγο της ακύρωσης.
Η αναφορά στην ανακοίνωση καταγράφεται με θριαμβολογία ως δεύτερη μεγάλη νίκη μετά την αποτροπή ιδιωτικοποίησης του νερού μέσω ΕΥΔΑΠ.
Αυτόματα βέβαια γεννιέται το ερώτημα:
Άραγε ποιος νίκησε και ποιος έχασε;
Νίκησε ο Δήμος;
Νίκησε η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοτών που είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους;
Νίκησαν οι εκ συστήματος κακοπληρωτές και οι παράνομα συνδεδεμένοι με το δίκτυο;
Νίκησαν οι κοινότητες που πληρώνουν το νερό κάτω απ’ το κόστος προμήθειάς του;
Τι απαντάμε στους Δημότες της Δ.Ε Λευκάδας που επιβαρύνεται ιδιαίτερα με τον ανορθόδοξο υπολογισμό των τελών αποχέτευσης;
Πόσο έχασε ο Δήμος;
Και πως θα αναπληρωθεί η απώλεια εσόδων και νομιμότητας;
Ως γνωστόν με τα ισχύοντα τιμολόγια δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ανταποδοτικότητα του συστήματος ύδρευσης αποχέτευσης όπως ορίζει ο νόμος.
Από κάπου πρέπει να αναζητηθούν πόροι. Από που;
Τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα και οι απαντήσεις αναζητούνται. Ίσως βέβαια να ειπωθεί ότι μετά την απόρριψη της προσφυγής η Δημοτική Αρχή έχασε πολιτικά και η δημοτική κίνηση “Όλοι για τη Λευκάδα”, που προσέφυγε κατά της απόφασης του Δ.Σ, να ελπίζει να ωφεληθεί μελλοντικά.
Οποιεσδήποτε βέβαια προσεγγίσεις και από οποιαδήποτε οπτική και αν βλέπει κανείς τα προβλήματα και τη λύση τους ένα έχει σημασία. Πως στηρίζεται αποτελεσματικά ο Δήμος; Πως ενισχύεται η θεσμική του λειτουργία;
Ο Δήμος αποτελεί τη συλλογική έκφραση της τοπικής κοινωνίας.
Η επιλεκτική υποστήριξη ομάδων δημοτών υπακούει σε άλλη λογική. Δεν ενδιαφέρεται για το πρόβλημα, αξιοποιεί το πρόβλημα. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και να διασφαλίζει τα ίσα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Δημοτών.
Φαίνεται ότι η κίνηση “Όλοι για τη Λευκάδα” αγνοεί αυτή την αρχή και ενδιαφέρεται περισσότερο για Δημότες “πελάτες”. Σ’ αυτή τη λογική μπορεί να χωρέσει ο κάθε παραπονούμενος αλλά όχι ο Δήμος.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γιώργος Γαβρίλης στον prisma 91,6 : “Εκτιμώ ότι η αποχή θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών”

Όποτε αυτές κι αν γίνουν θ΄αφορούν ισχνή μειοψηφία δημοτών που έχουν άμεση εξάρτηση  από τον δήμο Μετρώντας αντίστροφα για τις […]

Στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τους Υπ. Ανάπτυξης και Εσωτερικών ο Σπ. Σπύρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 20 Ιουνίου  2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ –ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση των 13  Περιφερειαρχών με […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights