Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Δεκεμβρίου 2022

Ο Εμίρης αλλάζει το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών στις Εχινάδες;

Τα σχέδια του Εμίρη για εξαγορά και των άλλων νησιών φαίνεται να ανατρέπουν την χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών στις Εχινάδες.  Η προγραμματισμένη επένδυση 40 στρεμμάτων  υδατοκαλλιέργειας στη Δρακονέρα, σχεδιάζεται να μετατοπιστεί ΒΑ της νήσου Προβάτι διπλασιάζοντας το μέγεθός της  (8ο στρέμματα).   Έτσι το Σάββατο σε ρόλο “διαιτητή” μεταξύ των επενδυτών,  το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων που πραγματοποιείται στην Λευκάδα, καλείται στο 11ο θέμα να  το διευθετήσει αποφασίζοντας :

ΘΕΜΑ 11ο: Δημιουργία νέας πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας 80 στρ. στη θέση « Β.Α Νήσου Προβάτι»Εχινάδων Νήσων της Π.Ε Κεφαλληνίας, η οποία θα προκύψει από αναδιάταξη και μετατόπιση υφιστάμενης μονάδας στην ίδια περιοχή, μετά εκσυγχρονισμού και ολοκλήρωσης της παραγωγικής δυναμικότητας της εγκατάστασης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Κουρής Σωτήρης.”

Tι  natura, θαλάσσια πάρκα, αντιδράσεις κατοίκων, προσφυγές  σε ΣτΕ  κτλ, εάν θέλει κανείς ν΄απαλλαγεί από τις υδατοκαλλιέργειες στον τόπο του, η λύση είναι μία: Να βρει Εμίρη για να του τον πουλήσει!

Δείτε σχετικά: Με τη βούλα του ΥΠΕΚΑ τεράστια μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας σε προστατευόμενη περιοχή στις Εχινάδες (updated)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *