Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Αυγούστου 2022

Κάντε αντιπολίτευση ή πηγαίνετε μαζί τους

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στο Μεγανήσι   άφησε μεγάλα ερωτηματικά για τον ρόλο της αντιπολίτευσης  και την περαιτέρω στάση της  . Η απουσία δύο δημοτικών συμβούλων από την πλευρά της συμπολίτευσης( Σπύρος Μάλαμας και Ανδρέας Δάγλας)  κανονικά θα έπρεπε να μετατρέψει σε «θρίλερ» την συνεδρίαση του Σαββάτου.  Εντούτοις όλα κύλησαν ήρεμα και στο σύνολό του ψηφίστηκαν και τα  16 θέματα που έβαλε προς συζήτηση η παράταξη της πλειοψηφίας που ελέγχει τον δήμο.

Ανάμεσα σ΄αυτά τροποποιήσεις τεχνικού προγράμματος , απευθείας αναθέσεις, έξοδα κινήσεως αλλά και θολά(κατ’ ομολογία) έργα… Μάλιστα στο θέμα του παλιού ελαιοτριβείου στο Βαθύ  φάνηκε περίτρανα η ύπαρξη τουλάχιστον συζητήσεων πριν  αυτή της  συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Σαββάτου.

Η στάση της αντιπολίτευσης η οποία στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχε την πλειοψηφία άρα και την δυνατότητα ανατροπών και καταψηφίσεων , επανέφερε μνήμες από  παλιότερες συνεδριάσεις «αγαστής συνεργασίας» κορυφών των δύο παρατάξεων κι απομακρύνει σενάρια οποιασδήποτε  σκέψεως συνεργασίας με «υγιείς» προοδευτικές δυνάμεις   με σκοπό την αλλαγή πορείας προς το συμφέρον και την ευημερία   του συνόλου της κοινωνίας  των Μεγανησιωτών  .

Όποιοι πλανώνται με την ιδέα ότι κρατούν τους ψηφοφόρους δεμένους σε σακί , είτε κομματικά , είτε οικογενειακά, είτε ατομικά σύντομα θα διαψευστούν ,αφού η κοινωνία τους έχει προσπεράσει κι έχει χωριστεί ήδη βάσει άλλων κριτηρίων πολύ πιο πρακτικών και πραγματικών : Σε εκείνους που δεν επιθυμούν κάτι ν΄ αλλάξει γιατί «βολεύονται» και σε εκείνους που «καίγονται» γι αλλαγές γιατί διαφορετικά «πεθαίνουν»

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *