Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

7 μήνες φυλάκιση σε δήμαρχο για παράβαση καθήκοντος

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής στον Δήμαρχο Καβάλας, Κώστα Σιμιτσή, για παράβαση καθήκοντος.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, η υπόθεση αφορά μη ανάκληση άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο είχε αναπτύξει παράνομα τραπεζοκαθίσματα.
Πιο συγκεκριμένα, επιχείρηση του δήμου Καβάλας ανέπτυξε μεγαλύτερο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων απ’ όσα προέβλεπε η άδεια λειτουργίας της, με το δικαστήριο να κρίνει πως ο δήμαρχος Καβάλας δεν προχώρησε σε όλες τις ενέργειες από πλευράς του δήμου, ως όφειλε.

Ο δήμαρχος Καβάλας άσκησε έφεση στο Πενταμελές Εφετείο Θράκης που θα αποφανθεί σχετικά για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σε δήλωσή του ο Κώστας Σιμιτσής σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει πως “θεωρώ λάθος την απόφαση του δικαστηρίου πλην όμως η απόφαση αυτή δεν είναι ικανή να κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική Δικαιοσύνη και τον έλληνα δικαστή.
Ως ελεύθερος πολίτης είχα το δικαίωμα να κρίνω μια δικαστική απόφαση και αυτό έπραξα με τρόπο συνετό και προσεχτικό χωρίς να προβώ σε κανέναν είδους χαρακτηρισμό.
Επιπλέον, με το δικαίωμα που μου παρέχει ο νόμος άσκησα έφεση στο Πενταμελές Εφετείο Θράκης το οποίο και θα κρίνει οριστικά την υπόθεση”.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights