Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

«Όπισθεν» ολοταχώς στα μεγάλα ζητήματα του Μεγανησίου

Στροφή 180 μοιρών στο ζήτημα του παλαιού ελαιοτριβείου στο Βαθύ από την δημοτική αρχή , έπειτα από αποδοχή του αιτήματος των ιδιοκτητών για παραμονή του κτιρίου ως έχει και την διατήρησή του ως επισκέψιμου παραδοσιακού ελαιοτριβείου. Έτσι όλες οι μελέτες και τα χρήματα που δαπανήθηκαν γι αυτές και τα σχέδια για μετατροπή του χώρου σε Αρχαιολογικού Μουσείου εγκαταλείφτηκαν οριστικά , όπως  κι εκείνα των βιολογικών , του σταθερού ΣΜΑ, της πολεοδόμησης των οικισμών, του περιφερειακού Κατωμερίου , του Περιφερειακού Ιατρείου κτλ.

Βαδίζουμε στο άγνωστο  με βάρκα την ελπίδα ,  χωρίς σχέδιο , χωρίς όραμα  με  πολλά προβλήματα που λειτουργούν συσωρευτικά στην ήδη ευάλωτη τοπική οικονομία . Τα αδιέξοδα που δημιούργησε με την  7χρονη παρουσία της η παρούσα δημοτική αρχή , δύσκολα θα βρούν λύση μιας που οι μεγάλες ευκαιρίες για την ένταξή τους σε προγράμματα χρηματοδότησης , έχουν χαθεί οριστικά κι αμετάκλητα.

Το Μεγανήσι για χρόνια θα πληρώνει , όπως και η χώρα την εμμονή  των ψηφοφόρων  σε δοκιμασμένους ανθρώπους και πρακτικές που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω στον χρόνο . Μια πιθανή παράταση της θητείας των αιρετών , θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην όποια  προσπάθεια ανάκαμψης και θα  οδηγήσει τον τόπο στο χείλος της καταστροφής  και τους κατοίκους του Μεγανησίου σε οικονομικό και δημογραφικό στραγγαλισμό.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μεγανησίου

Πρόεδρος: Αργυρός Σπύρος Αντιπρόεδρος: Πολίτη Ακριβούλα Γραμματέας: Δάγλα Ελένη Ταμίας:  Πάλμου Κατερίνα Μέλος: Σιτνίκοβα Έλενα Εκπρόσωπος στην Σχολική Επιτροπή: Σιτνίκοβα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights