Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

O δήμος Λευκάδας για την στέγαση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Λευκάδα

Σε πρόσφατο δημοσίευμα στο έντυπο “Λευκάδα Χαλαρά” του Φεβρουαρίου 2013 αναφέρεται ότι για τις κτιριακές υποδομές του Τ.Ε.Ι. ευθύνεται η Δημοτική Αρχή.

Θεωρώ ότι όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις ή δεν έχουν μνήμη ή είναι κακόβουλοι.

Ο Δήμος Λευκάδας από την ίδρυση του Τ.Ε.Ι. στη Λευκάδα παραχώρησε οικόπεδο 10 στρεμμάτων στο Φρύνι για την ανέγερση κτηρίου.

Αρμόδιοι για την κατασκευή κτιρίων Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων είναι το Υπουργείο Παιδείας και οι Διοικήσεις των Ιδρυμάτων.

Σε μεταβατικό στάδιο μέχρι να κατασκευαστεί το κτίριο που θα στέγαζε το Τ.Ε.Ι, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας παραχώρησε το 2003 το κτίριο στο γήπεδο, που είχε κατασκευάσει για την στέγαση 250 μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου και το ΕΚΦΕ Λευκάδας.

Το 2006 στο με αριθμό φύλλου 3 “ΤΑ ΝΕΑ” του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων στις σελίδες 14 και 15 αναγράφεται: “ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την ανέγερση σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος στα τρία νησιά Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα, σε εκτάσεις που προσέφεραν δωρεάν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Εκκλησία”. Στη σελίδα 14 φαίνονται τα σχέδια του νέου κτιρίου της Λευκάδας έκτασης 3.300 μ2.

Το 2009 το κτίριο του Τ.Ε.Ι. Ζακύνθου θεμελιώνεται, δηλαδή χρηματοδοτείται και ξεκινά η εργολαβία κατασκευής του (περιοδικό “ΤΑ ΝΕΑ” του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, αριθμός φύλλου 12 έτους 2009).

Ας μας εξηγήσουν οι αρμόδιοι της τότε Διοικούσας κ Γ. Καλκάνης γιατί προχώρησε και ολοκληρώθηκε το κτίριο του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο και στη Λευκάδα έμεινε στα χαρτιά;

Η ευθύνη ανήκει σ΄ αυτούς που διαχειρίστηκαν άμεσα ή έμμεσα το Τ.Ε.Ι. την περίοδο εκείνη.

Τέλος η σημερινή Δημοτική Αρχή μετά από αίτημα της Διοικούσας του Τ.Ε.Ι. παραχώρησε το κτίριο Κέντρου Νεότητας και η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας οικόπεδο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών.

Η μελέτη για την ανακατασκευή του κτιρίου γίνεται από τη Διοικούσα του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και η Περιφέρεια υποσχέθηκε την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων 2007-2013».

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή συνέβαλε στην διαμόρφωση της αίθουσας σίτισης των φοιτητών και παραχώρησε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου για τις ανάγκες της Διοίκησης του Τ.Ε.Ι.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Δημοτική Αρχή ως όφειλε, διαχρονικά, επιτέλεσε το καθήκον της δίνοντας και οικόπεδο και κτίρια.

Σας αποστέλλω τα περιοδικά του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων αριθμών φύλλων 3 και 9 των ετών 2006 και 2009 αντίστοιχα και παρακαλούμε να τα δημοσιεύσετε για την ακριβή πληροφόρηση των αναγνωστών σας και την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ Α. ΑΡΑΒΑΝΗΣ

Περιοδικό “ΤΑ ΝΕΑ” του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αναβολή στο Πρωτάθλημα για τις ομάδες της Λευκάδας. Ακατάλληλα τρία σημαντικά γήπεδα για την διεξαγωγή των αγώνων

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η  ΕΠΣ Πρέβεζας- Λευκάδας Λαμβάνοντας υπ όψιν τις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά τη χρήση-καταλληλότητα των […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights