Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Δεκεμβρίου 2022

Φωτιά κατέστρεψε τον Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Κατωχώρι Λευκάδας

Ο ιστορικός ναός  , χρονολογείται από τις αρχές του 1700 , βρίσκεται στο κοιμητήριο του χωριού και είναι άγνωστο πότε ακριβώς ξεκίνησε η πυρκαγιά που τον κατέστρεψε,  εικάζεται ότι  η φωτιά προήλθε από αναμένο κερί ή βραχυκύκλωμα . Την ώρα που έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους , ο ναός είχε σχεδόν καταστραφεί . ‘Αμεση ήταν και η επέμβαση της πυροσβεστικής Λευκάδας .  Επί τόπου  παραβρέθηκαν  από την πρώτη στιγμή  οι εφημέριοι Κατωχωρίου και των γύρω ενοριών και ο μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος.

Από αύριο κιόλας , θα εξεταστεί η στατικότητα του κτιρίου , που φαίνεται να μην έχει επηρεαστεί και θ΄αρχίσουν οι εργασίες για την επισκευή του ιστορικού αυτού ναού . Προανάκριση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής Λευκάδας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Έφτασε το έγγραφο για την γέφυρα στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Τι απαντά στο αίτημα του υπουργείου ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδ. Χαλικιάς (αναν.)

Αποκλείονται κατηγορηματικά τα διόδια στη γέφυρα – Διάνοιξη Διαύλου Λευκάδας Συνέντευξη στον ρ/σ Rrisma έδωσε ο νεοεκλεγείς Αντ/ρχης Λευκάδας για […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *