Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων : Σεμινάριο για την αντιμετώπιση του αλλόχθονου φυτικού είδους βρωμοκαρυδιά στη Ζάκυνθο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργανώνει στη Ζάκυνθο σεμινάριο κατάρτισης με θέμα:

 

Αντιμετώπιση του αλλόχθονου φυτικού είδους βρωμοκαρυδιά

(Ailanthus altissima)

 Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 18.30-20.30 στο Αμφιθέατρο του Νέου Κτιρίου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (περιοχή Παναγούλα, Ζάκυνθος). Το σεμινάριο απευθύνεται σε γεωτεχνικούς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που ευαισθητοποιείται στο ζήτημα της οικολογικής ισορροπίας των Επτανήσων, γι’ αυτό και η πρόσκληση είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν κα θα αναλυθούν τα πρώτα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών και θα δοθούν οδηγίες για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου αυτού ξενικού είδους. Τα ευρήματα αυτά εντάσσονται στη γενικότερη ερευνητική δραστηριότητα των επιστημόνων του Τμήματος σχετικά με την Αποτίμηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του νησιωτικού συμπλέγματος του Ιονίου από αλλόχθονα φυτικά είδη. Πρόκειται για ένα συνολικό πρόβλημα, που μέχρις στιγμής δεν έχει λάβει τη δέουσα προσοχή, καθώς αυτή η «εισβολή» στο τοπικό οικοσύστημα και ιδίως στις κατοικημένες περιοχές οδηγεί στην απώλεια της οικολογικής ισορροπίας και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος αλλά και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Υπεύθυνος Σεμιναρίου: Παύλος Μπουχάγιερ, Επίκουρος Καθηγητής

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights