Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Οκτωβρίου 2021

Στέφανος Ματρώζος στο meganisinews: “Η λύση που δόθηκε για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα, αγνόησε προκλητικά τους ίδιους τους φοιτητές”

Βρεθήκαμε στις κινητοποιήσεις των φοιτητών του ΤΕΙ Λευκάδας  σήμερα το πρωί και στην πορεία και το κλείσιμο της γέφυρας της Λευκάδας. Οι  φοιτητές δεν συμμερίζονται την ευφορία που επικρατεί μετά την επισημοποίηση του οριστικού σχεδίου «Αθηνά» από τους τοπικούς “άρχοντες” . Υποτίθεται ότι η όποια λύση θα΄πρεπε να λάμβανε υπόψη την δική τους κυρίως γνώμη. Συναντήσαμε τον πρόεδρο των φοιτητών του ΤΕΙ, κ. Στέφανο Ματρώζο, ο οποίος δέχθηκε να μας πει δυο λόγια  σχετικά με το ζήτημα:

 Στέφανε καλημέρα!

-Καλημέρα σας !

Είμαστε από το meganisinews και θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια σχετικά με την παραμονή του ΤΕΙ στην Λευκάδα. Είσαστε ικανοποιημένοι με την λύση που δόθηκε;

-Λύση , ποια λύση; Για μας τα κύρια αιτήματα παραμένουν. Δηλαδή εννοώ εμείς δεν ζητήσαμε την δημιουργία ΤΕΙ με νέο αντικείμενο σπουδών, εμείς ζητήσαμε να αποφοιτήσουμε όλοι από την Λευκάδα χωρίς να ξεσπιτωθούμε!

E, και δεν συμβαίνει αυτό; Το τελευταίο εικοσιτετράωρο γίναμε μάρτυρες σωρίας  δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων ότι το πρόβλημα λύθηκε και  γίνεται νέα αρχή για το ΤΕΙ στην Λευκάδα  κι όλα καλά.

-Δεν είναι έτσι , όλα καλά για τους Λευκαδίτες που δεν χάνουν πελάτες, μιας και φροντίζουν να μας αντικαταστήσουν. Για εμάς τους φοιτητές όμως το πρόβλημα είναι τεράστιο κι εξηγώ: Δύο τμήματα ΤΕΙ υπάρχουν στην Λευκάδα σήμερα το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση & την Οικονομία, το ένα θα μεταφερθεί στην Άρτα και το άλλο καταργείται (συγχωνεύεται), αποτέλεσμα οι μεν φοιτητές του πρώτου τμήματος να ξεσπιτώνονται, οι δε φοιτητές του δεύτερου τμήματος  πρέπει να διαλέξουν μεταξύ του να πάνε σπίτι τους ή να εγγραφούν στο νεοσύστατο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ως πρωτοετείς φοιτητές, με αποτέλεσμα οι σπουδές μας τα δύο αυτά χρόνια να πηγαίνουν «στράφι». Κανείς ουσιαστικά δεν σκέφτηκε εμάς τους άμεσα εμπλεκόμενους δίνοντας αυτή την λύση.

 Και τώρα  πως σκέφτεστε να αντιδράσετε;

-Συνεχίζουμε την κατάληψη και τις κινητοποιήσεις , μέχρι να μας ακούσουν. Άλλωστε γι αυτό βρισκόμαστε κι εδώ σήμερα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η γνωστή για τα «φιλεργατικά» της αισθήματα εφημερίδα «ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ», άδραξε την ευκαιρία να συκοφαντήσει για μια ακόμα φορά το Εργατικό Κέντρο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ «ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ» ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ Διανύουμε μια περίοδο που […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *