Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: “Κλειστές οι Κυπριακές τράπεζες σε Ελλάδα και Κύπρο , πέραν της Τετάρτης”

Σε  αχαρτογράφητες  περιοχές κινείται πλέον η Κυπριακή οικονομία , έπειτα από την σημερινή απόφαση της Κυπριακής Βουλής να απορίψει το σχέδιο για κούρεμα των καταθέσεων των τραπεζικών ιδρυμάτων της Μεγαλονήσου . Η μόνη τράπεζα που δίνει χρήματα μέσω των ΑΤΜ  στην Κύπρο είναι η Τράπεζα Κύπρου της οποίας τα αποθέματα τείνουν να εξαντληθούν. Πληροφορίες μέσα από την Τράπεζα  αναφέρουν ότι κατα την διάρκεια του ΣαββατοΚύριακου πραγματοποιήθηκαν αναλήψεις της τάξεως των 10.000.000 ευρώ , ποσό  ρεκόρ κι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί μεταξύ των καταθετών.

Έτσι κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα των τραπεζών στην Κύπρο και τις επόμενες ημέρες , υπό τον φόβο  της μαζικής ανάληψης  μετρητών  από αυτές. Η απόφαση φαίνεται να επηρεάζει και τα υποκαταστήματα των τραπεζών αυτών  στην Ελλάδα , που παρά τις διαβεβαιώσεις δεν λειτουργούν ανεξάρτητα από τις μητρικές τους στην Κύπρο και υπό διαφορετικό νομικό καθεστώς , αλλά επηρεάζονται άμεσα από τα τεκταινόμενα στην Κύπρο.

Από την συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής σήμερα δεν διαφαίνεται η ύπαρξη σχεδίου β , όπως  έντονα φημολογούνταν τις τελευταίες ώρες . Κρίσιμες ώρες για Κύπρο και Ελλάδα .

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights