Σε αχαρτογράφητες περιοχές κινείται πλέον η Κυπριακή οικονομία , έπειτα από την σημερινή απόφαση της Κυπριακής Βουλής να απορίψει το σχέδιο για κούρεμα των καταθέσεων των τραπεζικών ιδρυμάτων της Μεγαλονήσου . Η μόνη τράπεζα που δίνει χρήματα μέσω των ΑΤΜ στην Κύπρο είναι η Τράπεζα Κύπρου της οποίας τα αποθέματα τείνουν να εξαντληθούν. Πληροφορίες μέσα από την Τράπεζα αναφέρουν ότι κατα την διάρκεια του ΣαββατοΚύριακου πραγματοποιήθηκαν αναλήψεις της τάξεως των 10.000.000 ευρώ , ποσό ρεκόρ κι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί μεταξύ των καταθετών.
Έτσι κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα των τραπεζών στην Κύπρο και τις επόμενες ημέρες , υπό τον φόβο της μαζικής ανάληψης μετρητών από αυτές. Η απόφαση φαίνεται να επηρεάζει και τα υποκαταστήματα των τραπεζών αυτών στην Ελλάδα , που παρά τις διαβεβαιώσεις δεν λειτουργούν ανεξάρτητα από τις μητρικές τους στην Κύπρο και υπό διαφορετικό νομικό καθεστώς , αλλά επηρεάζονται άμεσα από τα τεκταινόμενα στην Κύπρο.
Από την συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής σήμερα δεν διαφαίνεται η ύπαρξη σχεδίου β , όπως έντονα φημολογούνταν τις τελευταίες ώρες . Κρίσιμες ώρες για Κύπρο και Ελλάδα .
Το σημαντικοτερο ειναι το ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Πολύ φοβόμαστε ότι έχει…ουρά το θέμα!
Οπως και να χει ειναι ενα πειραμα που θα δωσει απαντησεις που μας βασανιζουν 3 χρονια τωρα.