Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Απριλίου 2024

Ο δήμος Κέρκυρας εγκαινιάζει την μέσω ΣΔΙΤ διαχείριση απορριμμάτων

Έργα διαχείρισης απορριμμάτων σε Κέρκυρακαι σε Ήπειρο ενέκρινε η Διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, η απόφαση της Διυπουργικής ελήφθη ύστερα από αιτήσεις που υπέβαλαν στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης η περιφέρεια Ηπείρου και ο δήμος Κερκυραίων, οι οποίοι μπορούν πλέον να προχωρήσουν στην προκήρυξη των αντίστοιχων διαγωνισμών.

Σημειώνεται, ότι η εγκατάσταση της Κέρκυρας αποτελεί το πρώτο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων που υλοποιείται σε νησιωτική περιοχή. Η εγκατάσταση θα διαχειρίζεται ετησίως περίπου 87χιλιάδες τόνους, το σύνολο δηλαδή των αστικών απορριμμάτων που παράγονται στη διοικητική έκταση της Κέρκυρας και θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων.

Οι υποδομές της περιφέρειας Ηπείρου , θα διαχειρίζονται περίπου 150 χιλιάδες τόνους, περιλαμβάνοντας το σύνολο των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται σε ολόκληρη τη διοικητική έκταση της περιφέρειας Ηπείρου.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης,ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης, οι υφυπουργοί Νότης Μηταράκης και Κυριάκος Βιρβιδάκης,η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάρω Ευαγγελίδου, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνηςκαι ο δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής.

πηγη: aftodioikisi.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights