Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Αυγούστου 2022

Η «Francesca da Rimini» στη Λευκάδα

ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Zadonai «Francesca da Rimini» ΣΤΙΣ 16 ΜαρτΙουΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ«The Met: Live in HD»

 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ιδια παρασταση θα μεταδοθει στις 23 Μαρτιου

 Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» συνεχίζεται δυναμικά, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

 Επόμενη παράσταση είναι το αριστούργημα του Zadonai «Francesca da Rimini» και θα μεταδοθεί στις 16 Μαρτίου σε:Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λουτράκι, Κομοτηνή,Μυτιλήνη, Βόλο, Λευκάδα και Κύπρο. Στην Πάτρα η συγκεκριμένη παράσταση θα προβληθεί στις 23 Μαρτίου.  

 Η όπερα «Francesca da Rimini»είναι ένα σπουδαίο έργο του Zandonai, το οποίο εμπνεύστηκε και δημιούργησε στις αρχές του 20ου αιώνα. Η παράσταση μετά από 25 χρόνια, επιστρέφει σήμερα στη ΜΕΤ σε μια σύγχρονη αναβίωσή της. Την πληθωρική και ρεαλιστική σκηνοθεσία υπογράφει ο ταλαντούχος Piero Faggioni.Η ιστορία παρουσιάζει το δράμα της Francesca da Rimini (Eva-Maria Westbroek),της πλούσιας αριστοκράτισσας την οποία εξαπατούν με σκοπό να παντρευτεί τον κτηνώδη Τζιαντσιότο (Mark Delavan), αντί του αληθινού αγαπημένου της Πάολο (Marcello Giordani). Στον ρόλο του επίβουλου Μαλατεστίνο συναντάμε τον Robert Brubaker. Την ορχήστρα διευθύνει ο Marco Armiliato.

 Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

 Η παράσταση του Zadonai«Francesca da Rimini» θα μεταδοθεί στις 16 Μαρτίου από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και από τις παρακάτω αίθουσες προβολής του δικτύου:

 Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου

Δημοτικός Κινηματογράφος«Απόλλων», Λευκάδα

Θέατρο «Ριάλτο», Λεμεσός

 Η ίδια παράσταση θα μεταδοθεί στην Πάτρα στις 23 Μαρτίου, από το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.

 Στις 27 Απριλίου με το έργο του Handel«Giulio Cesare» σε μια νέα παραγωγή, ολοκληρώνεται με τεράστια επιτυχία άλλη μια σεζόν προβολής του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», στη χώρα μας. Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε από πέρυσι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων,καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com.

 Ευχαριστούμε πολύ

 Διεύθυνση Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

 

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *