Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Αυγούστου 2022

Εκδήλωση της ΠΙΝ “Ευρωπαϊκές Δράσεις για την Ενίσχυση της Γυναικείας Απασχόλησης & Επιχειρηματικότητας” για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκές Δράσεις Ενίσχυσης της Γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας» από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της ΠΙΝ στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των γυναικών σχετικά με υλοποιούμενες δράσεις που αποσκοπούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας για άνεργες γυναίκες ή την επιδότηση νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, οι προσκεκλημένοι ομιλητές παρουσίασαν τις ευρωπαϊκές πολιτικές και συγχρηματοδοτούμενες δράσεις, τα προγράμματα ΕΣΠΑ τα οποία ενισχύουν τη γυναικεία απασχόληση, τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτά, καθώς και τα νέα μέτρα για την τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας με επιδοτήσεις που φτάνουν στο 100% της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων. Επιπλέον, ζωηρό ενδιαφέρον προκάλεσε η αναφορά σε ευκαιρίες που παρουσιάζονται και εν μέσω κρίσης για έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αγροτικό τομέα με εκμετάλλευση εναλλακτικών καλλιεργειών αλλά και τον αγροτουρισμό, ενώ ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εισηγητών και του κοινού.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χρήστος-Ηρακλής Σκούρτης, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, και η Αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνη, μεταξύ των άλλων, για θέματα Ισότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κα. Μαρία Καταβάτη, ενώ μεταξύ των προσκεκλημένων, παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Κέρκυρας κκ. Βαρβάρα Βλάσση και Χριστίνα Μιχαλάκη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Ν. Μηλιώτης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Α. Λούβρου, Α. Μόσχου, Α. Μακρή και Α. Δαγκλή και η Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας κα. Α. Μάνεση.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της ΠΙΝ προγραμματίζει ενημερωτικές εκδηλώσεις για στοχευμένες ομάδες πληθυσμού το προσεχές διάστημα. Για περισσότερες πληροφορίες:

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

 

Σαμάρα 13

49100 Κέρκυρα

‘: 26613 62183

7: 26613 62182

:: europedirectcorfu@pin.gov.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *