Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Αυγούστου 2022

Θοδ. Σολδάτος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την κατάργση του ΤΕΙ στη Λευκάδα: «Διακρίνω μια διαφορετική αντιμετώπιση της πολιτείας συγκριτικά με τα νησιά του Αιγαίου»

«Κύριε Υπουργέ θα ήθελα να αναφερθώ πολύ συνοπτικά σε κάτι που σας έχω θίξει και κατ ́ ιδίαν και αφορά στην κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Διακρίνω και στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης μια διαφορετική αντιμετώπιση της πολιτείας συγκριτικά με τα νησιά του Αιγαίου.Στο Αιγαίο τα νησιά κρατούν τις σχολές τους. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνεχίζει να λειτουργεί. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι, αλλά οπωσδήποτε υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για τα νησιά του Ιονίου με την κατάργηση των τμημάτων μας και του ΤΕΙ εκεί. Η ανάγκη του να υπάρχουν φοιτητές στα νησιά δεν εκπορεύεται τόσο από την ανάγκη να ενισχύονται οι τοπικές κοινωνίες, όσο από την ανάγκη να γεμίζουν οι τοπικές κοινωνίες με νιάτα και να αναβαθμίζεται ποιοτικά το ανθρώπινο δυναμικό κάθε νησιού και ο πολιτισμός τους.

Ειδικά για τα Ιόνια Νησιά είχα την ευκαιρία και στο παρελθόν να σας πω ότι η ύπαρξη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συνετέλεσε κατά πολύ στο να γίνει σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας, στο να αναπτυχθεί μια διαπεριφερειακή συνείδηση η οποία έλειπε μέχρι τότε και θεωρείται απολύτως αναγκαίο να ξαναδείτε το ζήτημα, διότι είναι ζήτημα πραγματικά υπάρξεως των νησιών μας. Θεωρώ ότι με την κατάργηση του Ιδρύματος αυτού τα νησιά μαραζώνουν και τα προβλήματα θα είναι πολλά.»

ΠΗΓΗ : essos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *