Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Αυγούστου 2022

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: “Οι αγώνες του λαού της Χαλκιδικής δεν τρομοκρατούνται!”

Ανακοίνωσή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σχετικά με τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και το όργιο  καταστολής, αναφέρει:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει  επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά στη Χαλκιδική. Έφτασε  με την πρωτοφανή κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας» να απαγορεύει ακόμα και την  γνώμη ενάντια στη δήθεν επένδυση χρυσού συμφερόντων Μπόμπολα που απειλεί  καταστρέψει την ευρύτερη περιοχή στις Σκουριές, προχωρώντας σε προληπτικές  συλλήψεις αγωνιστών.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι ηθικοί αυτουργοί  της ισοπέδωσης της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού παράμενουν  ανενόχλητοι.

Η βία που ασκεί η κυβέρνηση προκειμένου να  υπερασπίσει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι πλέον φανερή, θρασύτατη και οργανωμένη.Διάλεξαν να βγάλουν μπροστά ως φύλακα της νομιμότητας το διαβόητο Πάχτα της «ντροπολογίας του Πόρτο Καράς», που ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ χάρισε την περιοχή με  τρόπο ληστρικό στα ιδιωτικά συμφέροντα. Σήμερα, έρχεται να κατηγορήσει  αγωνιστές, κατοίκους της περιοχής που προασπίζονται το περιβάλλον ως «τρομοκράτες».

Η  πολιτική του Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δεν έχει άλλο τρόπο για να επιβάλλει τη  βαρβαρότητα της εκτός από αυτή την κοινοβουλευτική χούντα υπέρ των  επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αυτό που πραγματικά τρέμει η κυβέρνηση είναι το  μαζικό και οργανωμένο κίνημα που αναπτύσσεται στην περιοχή για να αποτρέψει την  καταστροφική παρέμβαση. Αυτοί που θα ανατρέψουν την κυβέρνηση, θα είναι οι  άνθρωποι που θα πλατύνουν αυτές τις μορφές πάλης και θα τις κάνουν καθημερινή  πρακτική σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, που θα βάζουν  φρένο στην τροϊκανή λαίλαπα που καλύπτει τη χώρα από άκρη σε άκρη.
Για άλλη  μια φορά ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Οι μόνοι ηθικοί αυτουργοί για την κλιμάκωση της  έντασης είναι η ίδια η εταιρία με τα αδίστακτα και αδηφάγα σχέδιά της και οι  πολιτικοί της υπάλληλοι που θυσιάζουνε τα πάντα  στο όνομα της δικής τους  πολιτικής επιβίωσης. Αυτοί που ονειρεύονται να βγάλουν την χώρα  στο σφυρί αρχίζοντας από τα βουνά της Χαλκιδικής μέσα στην απόλυτη σιωπή του  νεκροταφείου, θα βρίσκουν μπροστά τους μετά από κάθε καμπή του αγώνα ακόμα  πιο  μαζικό και ατσαλωμένο το κίνημα των κατοίκων για τη γη και την  ελευθερία. Ας θυμηθούν ότι και το 1999 κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος στην περιοχή  αλλά στο τέλος εμείς νικήσαμε.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα μέχρι τη  νίκη!

  • Καταγγέλλει το όργιο της κρατικής βίας και   τρομοκρατίας.
  • Απαιτεί την αθώωση όλων των κατηγορουμένων και   την αποκάλυψη της σκευωρίας.
  • Καλεί όλο το λαό να παλέψει για την ανατροπή   της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που δεν διστάζει να θυσιάζει ανθρώπινες   ζωές και το περιβάλλον για τα κέρδη των   εταιριών.

Είναι ώρα για μια πολιτική πρωτοβουλία του λαϊκού κινήματος και  των συνδικάτων, των κοινωνικών οργανώσεων, συνελεύσεων και κινήσεων, των  κομμάτων και κινήσεων της μαχόμενης Αριστεράς, που θα  διατρανώσει την αλληλεγγύη τον αγώνα στις Σκουριές, θα υπερασπιστεί το  δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται, θα καταγγείλει τον κυβερνητικό-επιχειρηματικό  ολοκληρωτισμό.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δελτίο τύπου για τις μεθοδεύσεις αιρετών για την δημιουργία συνεταιριστικών επιχειρήσεων για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 1/3/2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επειδή, η κακή εκτίμηση που έχουν μερικοί φορείς […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *