Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Αυγούστου 2019

Με ξύλα ζεσταίνονται και οι Μεγανησιώτες , αγνόησαν την ύπαρξη πετρελαίου

Τα βενζινοπρίονα έχουν πάρει… «φωτιά» στο νησί των «Ταφίων»  και  τ’ αμάξια κόβουν βόλτες στα χωράφια  για να μαζέψουν τα… «αδέσποτα» ξύλα . Το τοπικό βενζινάδικο καταγράφει μείωση κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης σε ποσοστό 70% , ίσως και παραπάνω.

Βέβαια στο Μεγανήσι και παλιότερα πολλοί κάτοικοι χρησιμοποιούσαν σαν καύσιμο για να ζεσταθούν το ξύλο , όμως τα  τελευταία χρόνια πριν την κρίση ,  ολοένα και περισσότερα σπίτια τοποθέτησαν καυστήρες θέρμανσης πετρελαίου , τους οποίους φέτος τον χειμώνα αρκετοί  τους  άφησαν  ν’ … «ατονήσουν».

Το φαινόμενο της υλοτόμησης  ευτυχώς περιορίζεται στα ιδιόκτητα χωράφια και δεν έχουμε ενδείξεις γενικευμένης αποψίλωσης . Αυτό συμβαίνει  γιατί και παλιότερα το Μεγανήσι  έκανε  εξαγωγή καυσόξυλων προς την Αθήνα . Φέτος λοιπόν μειώθηκε η εξαγωγή γιατί μεγάλο μέρος καταναλώθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους του.

Γίνεται λοιπόν  ολοφάνερο ότι «γη της Επαγγελίας»  δεν υφίσταται  στην μέση μία αδυσώπητης οικονομικής κρίσης και πρέπει γρήγορα να το καταλάβουμε , μήπως κι οργανωθούμε όχι για να μην μας πλήξει (αυτό ήδη συμβαίνει)  αλλά για να έχουμε τις λιγότερο δυνατές συνέπειες .

Το «τσουνάμι»  της οικονομικής κρίσης έρχεται  με  δύναμη καταπάνω μας , η όποια «ωραιοποίηση» δεν ωφελεί κανέναν πια . Έχω αποκομίσει την εντύπωση (από μια συνάντηση που είχα)  ότι  πλέον έχει γίνει κατανοητό σ’ αυτούς   που  «πιάστηκαν στον  ύπνο». Ας μην καθυστερούν άλλο , κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό παντοπωλείο και έμπρακτη στήριξη του πρωτογενή τομέα με γρήγορες και στοχευμένες  δράσεις , ο  καιρός λειτουργεί εναντίον μας.

ΥΓ: Εννοείται ότι όταν στηρίζεις πρωτογενή τομέα , δεν υπάρχει θέση για ιχθυοκαλλιέργειες . Ή το ένα ή το άλλο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αρνητική απάντηση από το Δήμο Μεγανησίου για τη φωταγώγηση του περίβολου της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων στο Κατωμέρι

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο Εφημέριος, ζητούσε από το δήμο τη σύνδεση εξωτερικών φώτων, που τοποθετήθηκαν από την ενορία […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *