Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2022

Γ. Στουρνάρας, Βουλή: Θα γίνει και νέο «κούρεμα» στο χρέος – Γ. Στουρνάρας, Γερμανία: Με παρεμήνευσαν

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 κατά την αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

«Πρώτον, έγινε κούρεμα. Δεν ξέρω αν το αντιληφθήκατε. Έγινε κούρεμα 40 δισ., αναίμακτο, οι ίδιοι οι εταίροι μας ωθήθηκαν εκεί, γιατί δεν γινόταν διαφορετικά. Σας θυμίζω ότι, μετά τη δική μας διαπραγμάτευση, η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής του Δεκεμβρίου λέει ότι όταν η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα, που, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το αποκτήσουμε φέτος, θα έχουμε και περαιτέρω κούρεμα».

Στη συνέχεια, κατά τη δευτερολογία του, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «το γεγονός ότι το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές, έχει και μια θετική διάσταση: Θα εξασφαλίσουμε πολύ νωρίτερα τα πλεονάσματα, που θα επέτρεπε στους εταίρους μας να μειώσουν περαιτέρω το χρέος μας».

« Έχετε αντιληφθεί πόσο μειώθηκε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών; Ότι φέτος πάμε για μηδενικό ισοζύγιο; Ότι ένα μεγάλο κομμάτι οφείλεται στη μείωση των τόκων από το κούρεμα αυτό;», σημείωσε.

«Το κούρεμα έχει γίνει. Άρα λοιπόν ουδέν κακόν αμιγές καλού. Θα γίνει και άλλο κούρεμα, προβλέπεται. Είναι στην απόφαση του Eurogroup του Δεκεμβρίου. Σας καλώ να τη διαβάσετε προσεκτικά», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών. (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα στην γερμανική εφημερίδα  «Bild», όταν ο γερμανός δημοσιογράφος του έθεσε το ερώτημα σχετικά, απάντησε (σύμφωνα πάντα με τα όσα γράφει η εφημερίδα):  «Παρεξηγήθηκα. Να επαναλάβω ότι δεν θα υπάρξουν άσχημα νέα για την Ελλάδα φέτος». (BILD)

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *