Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

Γιώργος Καλούδης: Μετά το λιμάνι της Κέρκυρας έρχεται η σειρά (και) του λιμανιού της Λευκάδας

OXI ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ

Το θέμα ήταν εγγεγραμμένο μετά από αίτημά μας, με βάση δικαίωμα που μας δίνει ο Κανονισμός, να συζητηθεί στις 9-2-2013 & τελικά συζητήθηκε στις 2 Μάρτη 2013 μαζί με αντίστοιχο αίτημα συζήτησης της κ. Δαγκλή.

Η Εισήγηση – τοποθέτηση του Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Γιώργου Καλούδη.

1. Απροκάλυπτη και αγενέστατη Νεοδημοκρατική κομματικοαθηναική  παρέμβαση-  ημιδιακοπή του Συμβουλίου και παραμάγαζο στο γραφείο του Περιφερειάρχη σε ώρα επίσημης συνεδρίασης για να πωληθεί το Λιμάνι της Κέρκυρας σε ιδιώτη.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα, αυτά τα λεπτά είναι απίστευτο. Ήλθαν στο Συμβούλιο πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας και διορισμένος στη Διοίκηση του Λιμανιού κ.Σπίνουλας συνοδεύοντας ένα άλλο στέλεχος του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και αποχώρησαν ο Περιφερειάρχης κ.Σπύρου και πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι και κλείστηκαν στο γραφείο του και έκαναν παραμάγαζο , την ώρα που οι εισηγητές κ. Δαγκλή και ο υποφαινόμενος ανέπτυσσαν τις εισηγήσεις τους για να μη ξεπουληθεί το Λιμάνι της Κέρκυρας και για προστατευθούν τα συμφέροντα της Κέρκυρας. Στηλιτεύω  αυτή τη κομματική απρέπεια και αυτή την ωμή κυνική αθηναική παρέμβαση από την Αθήνα και το κόμμα του Σαμαρά σε Περιφερειακούς Συμβούλους Νεοδημοκρατικής προέλευσης για να τους επηρεάσουν και να ψηφίσουν υπέρ του ξεπουλήματος του Λιμανιού,

2. Η εισήγησή μας για το Λιμάνι της Κέρκυρας

Το Λιμάνι της Κέρκυρας, και κατά καιρούς το λιμάνι του Γάη Παξών,  μέχρι το 2001 διοικούνταν από το Λιμενικό Ταμείο Κέρκυρας.

Μέχρι το 2001  τα 2  μέλη της 7μελούς διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου διόριζαν: ο διορισμένος  από την Αθήνα Νομάρχης μέχρι το 1994 και ο διορισμένος Περιφερειάρχης μέχρι το 2001.

Συμμετείχαν στην εφταμελή διοίκηση ex officio  ο Δήμαρχος Κερκυραίων, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο Πρόεδρος των Ναυτικών Πρακτόρων, ο Λιμενάρχης, ο Oικονομικός έφορος και 2 μέλη που διόριζε ο διορισμένος Νομάρχης.

Ήμασταν πολύ αθώοι το 2001 όσοι τότε  πιστεύαμε ότι πράγματι τότε η πολιτική κάστα της Αθήνας ενδιαφέρονταν για το εθνικό συμφέρον, όταν δημιουργώντας μία ανώνυμη εταιρεία τον ΟΛΚΕ ΑΕ, αφαίρεσαν τη διοίκηση του  λιμανιού της Κέρκυρας από το Λιμενικό Ταμείο  Κέρκυρας και από ένα σημαντικό έλεγχο  των Κερκυραίων και το υπέταξαν στον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης της Αθήνας που σήμερα είναι δοτή από τη τρόικα.

Τώρα είναι χωμένα ή ακατάλληλα ή απλησίαστα ή δυσκολοπλησίαστα από το πλοίο της άγονης γραμμής, τα Λιμάνια Μαθρακίου, Οθωνών και Ερείκουσας, για τους ψευτοενδιαφερόμενους για τα εθνικά των Ελλήνων θέματα και τους βολεμένους από τα κομματικά προνόμια και τους κηφήνες…της Αθήνας.

Η ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων λιμανιών και αεροδρομίων είναι αντίθετη  με την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας που παραδοσιακά μιλούσε για ιδιωτικοποίηση των ζημιογόνων επιχειρήσεων-οργανισμών του δημόσιου τομέα άρα παραβιάζοντας την ίδια την ιδεολογία της   πρόκειται για πλιάτσικο για «αθέμιτο πλουτισμό ημετέρων» και ανακύκλωση βρώμικου πολιτικού χρήματος.

– Όταν συμβαίνουν αυτά,

– όταν η Αθήνα είχε από το 1950 όλη την εξουσία και δεν έχει λύσει (γιατί δεν θέλει και δεν τη συνέφερε οικονομικά, πράττοντας  έτσι αντεθνικά)  από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα, το πρόβλημα της ακτοπλοικής και αεροπορικής σύνδεσης των Νησιών μας,

ενώ η Αθήνα

-έχει λύσει το πρόβλημα    των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θες/κης με κρατικές εταιρείες επιδοτούμενες από τη φορολογία όλων των  νέο-Ελλήνων,

-έχει λύσει το θέμα με το μετρό και τον προαστιακό που είναι ελλειμματικές κρατικές εταιρείες  επιδοτούμενες από τη φορολογία όλων των ελλήνων,

-έχει λύσει το θέμα των σιδηροδρομικών συνδέσεων της Αθήνας με Πελ/νησο –Θεσ/κη-Έβρο με τον κρατικό ΟΣΕ ελλειματικό και επιδοτούμενο με πολλά δις.  ευρώ κάθε χρόνο από τη φορολογία όλων των νέο-ελλήνων,

Είναι  αναγκαίο να γίνει και μία κρατική ακτοπλοική εταιρεία η οποία θα δρομολογεί πλοία για νάχουν σύγχρονες συγκοινωνίες   όλα τα  νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Το 2000 που ήμουν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων και πριν ψηφισθεί ο νόμος για να γίνει από Λιμενικό Ταμείο Κέρκυρας σε Ανώνυμη Εταιρεία  του Δημοσίου,   επανειλημμένα και επιτακτικά ζητήσαμε το Λιμάνι της Κέρκυρας να περιέλθει στη δικαοδοσία του Δήμου Κερκυραίων. Η κυβέρνηση Σημίτη, με υφυπουργό Οικονομικών τον Γιώργο Δρυ,  μας το αρνήθηκαν κατηγορηματικά με το επιχείρημα ότι είναι θέμα …εθνικής ασφάλειας  ! ! !

Σήμερα τα ίδια κόμματα αποφάσισαν με όχημα το έκτρωμα του ΤΑΙΠΕΔ  να το δώσουν σε ιδιώτη ! ! !

 Ήδη ΈΔΩΣΑΝ ΤΗ μαρίνα των Γουβιών σε Τούρκους !

Ενώ εάν έδιναν το Λιμάνι στο Δήμο Κερκυραίων θα υπήρχε θέμα εθνικής ασφάλειας ! ! ! Η απόλυτη γελειότητα !

Και όχι μόνον αυτό.Δεν μας έδωσαν ούτε τα καρνάγια, ούτε το Παλιό Λιμάνι, ούτε το Καφέ Γυαλί ούτε τη παραλιακή της Γαρίτσας.

Αποδεικνύεται τώρα ότι όλα ήταν από δόλο προσχεδιασμένα και προαποφασισμένα εδώ και πολλά χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες.

Μετά το Λιμάνι της Κέρκυρας έρχεται η σειρά των Λιμανιών και Μαρινών Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ και ΖΗΤΑΜΕ από το ΠΣΙΝ να λάβει της εξής απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ

1. Είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι με κάθε ιδέα εκχώρησης του Λιμανιού της Κέρκυρας σε ιδιώτη  και την υπαγωγή του στη Πάτρα με οιονδήποτε τρόπο, άμεσο ή έμμεσο.

2. Ζητάμε να υπάρχει κυριαρχικά εκπροσώπηση των φορέων της Κέρκυρας στο  9μελές Δ.Σ. του Λιμανιού της Κέρκυρας από τα οποία 1 μόνον θα διορίζεται και τα λοιπά θα εκλέγονται ως εξής:

Ο Περιφερειάρχης και ένας Σύμβουλος από τις παρατάξεις της μειοψηφίας,  ο Δήμαρχος και ένας σύμβουλος από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. (4)

Ο /η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου με αναπληρωτή του τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων (5),

Ο Πρόεδρος των Καπεταναίων  με αναπληρωτή του τον Πρόεδρο των Επαγγελματιών Αλιέων με αναπληρωτή του τον πρόεδρο των Ερασιτεχνών Αλιέων(6)

Ο Λιμενάρχης Κέρκυρας  (7)  με αναπληρωτή του τον Πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου με αναπληρωτή του τον Πρόεδρο του Ομοσπονδίας  Επαγγελματιών(8),

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διορίζει μόνον τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (9).

3. Ζητάμε το 50% από τα κέρδη του Λιμανιού να εκχωρούνται απευθείας, με την είσπραξη, στη Περιφέρεια και το 50% στο Δήμο.

4. Το Παλιό Λιμάνι και η σημερινή λιμενική ζώνη  από τον Βιολογικό Σταθμό της Πόλης μέχρι τα καρνάγια-νέο Λιμάνι και από το Καφέ Γυαλί μέχρι τον Ανεμόμυλο να περιέλθουν άμεσα στο Δήμο.

5. Το ΠΣΙΝ αποφασίζει να προσφύγει και να προσβάλλει κάθε αντίθετη απόφαση στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στο ΕΔΔΑ  (Στρασβούργο).

6. Καλεί το Δήμο Κερκυραίων, τους Επιστημονικούς Φορείς και τα σωματεία όλης της Επτανήσου Πολιτείας  να συμπαρασταθούν στις θέσεις αυτές.

7. Η  απόφαση – ψήφισμα αυτή:

Α. Να επιδοθεί αυτοπρόσωπα στον Πρωθυπουργό και σε όλους τους Αρχηγούς των Κομμάτων από αντιπροσωπεία Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Β . Να αποσταλεί με απόδειξη παραλαβής σε όλους/όλες τους βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Γ.   Να δημοσιευθεί στον τύπο και στα ΜΜΕ.

Ο κ. Σκούρτης και ο κ.Σπύρου, μετά την απροκάλυπτη παρέμβαση του κράτους της  αθηναικής ολιγαρχίας μέσω του κομματάρχη του Σαμαρά  τάχθηκαν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων λιμανιών και αεροδρομίων και δεν δέχτηκαν τις άλλες δημιουργικές προτάσεις μας.

Εμείς ψηφίσαμε τη πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης και η κ.Δαγκλή, η Λαική Συσπέείρωση και η κ.Λαχανιώτη ψήφισαν τη πρότασή μας που συγκέντρωσε 8 ψήφους.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights